Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Daha önce başka ülkeleri ihracat yapan bir şirketimiz, son olarak Malezya’ya havalimanı yangın söndürme aracı göndermiş. Peki Türkiye’deki havalimanlarımızda ne kadar yabancı yangın söndürme aracı var? Neden tercih ediliyor? Bazı meydanlarımızdaki yabancı araçlarla yerlileri karşılaştırdığımda arada pek fark göremediğimden merak ettim.

İzmir Torbalı’da faaliyet gösteren Volkan İtfaiye Araçları şirketimiz ülkemiz adına sevindirici bir teknoloji ihracatı yapmış. Geçen yıl Malezya Başbakanı Türkiye’ye geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan bu aracı tanıtmıştı. Akabinde sipariş gelmiş ve ihracat gerçekleşmiş. Aynı şirket Nijerya ve Sırbistan gibi ülkelere de bu ürünlerde ihraç etmiş. Sırada Türkiye var! Böyle firmaları devletin şu veya bu şekilde desteklediğini açıklaması yeterli değil, ithalatın önünü kesecek bir yöntemin bulunması şart.

Mesela Volkan İtfaiye, geliştirdiği “LION” modeliyle büyük meydanlardaki en çetin durumlara bile üstün performansı ile anında müdahale edebiliyor. Hava kuvvetlerinin gereksinimlerini karşılayabiliyor. Özetle; “Yurtdışında şu şirketin ürünü güzeldi, teknik özellikleri üstündü, aldık.” Bahanelerinin üretilmesine gerek yok. Volkan, her türlü “Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele” (Aircraft Rescue and Fire Fighting ARFF) araçlarını (4×4, 6×6, 8×8 aks konfigürasyonlu) üretebiliyor. Önemli bir kabiliyet ve tecrübe kazanmış. İhtiyaçların yurtdışından aracılarla temin etmeyi bir çok açıdan faydalı bulanlara bir vesileyle ses çıkarılması şart...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar