Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Korona virüs salgın döneminde, aklı başındaki tüm ülkelerde, önem sırasına göre toplu yapılan etkinlikle iptal edildi veya ertelendi. Fakat ülkemizde bambaşka bir tablo var. Mesela fiili katılımlı fuarlar ne hikmetse devam ediyor.

İlgili bakanlık ve kurumlar, “1 Temmuz’da tekrar fuarlar düzenlenebilir” kararı vermişler ve Kovid-19'un tavan yapmasına rağmen de bu kararlarında ısrarcılar. Galiba bu durumda Ticaret Bakanlığı’ndaki yetkili isimlerin, fuar şirketleri ve sivil toplum kuruluşlarının yönetiminde yer almalarının da katkısı var.

Bakanlık ve TOBB gibi ilgili kuruluşlara, böyle bir dönemde fiziki temasın yüksek olduğu eski usul fuar organizasyonlarına neden devam etmekte ısrarcı olduklarını sormaya gerek var mı? Bu kuruluşlar, sitelerine koydukları tanıtım ve bilgilendirme yazılarında fuarlara ciddi önlemler alarak, yeni normallerle devam ettiklerini belirtiyorlar.

Nitekim İstanbul’da geçen hafta fiziki katılımla büyük bir fuar daha yapıldı; MÜSİAD EXPO. Kovid-19’un zirve yaptığı böyle bir dönemde bu fuar niçin yapıldı? Halkın sağlığı neden hiçe sayıldı? Fuarlar fiziki temasın en fazla olduğu yerler. Kapalı alanlarda, yurtiçinden ve yurtdışından çeşitli şehirlerden gelen katılımcılarla yapılıyor. Virüs de nereye, ne kadar yayıldı bilinmiyor.

Bu dönemde, adamını bularak, torpil yaparak fuar yapma işi ciddi mesele, önemli bir mesuliyet. Kovid-19 bu organizasyonlarla ne kadar yayıldı? Kaç kişinin canına mal oldu? Bilemeyiz, ancak Sağlık Bakanlığı yetkililerinin, Bilim Kurulu üyelerinin, ciddiye alıyorsa hükümetin gündeminde olması gereken bir husus...

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar