Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Korona virüs salgını sonrasında havacılık sektöründe birçok alışkanlık bir daha geri dönmemek üzere tarih olacak gibi görünüyor. Dijitalleşme sürecinden yeterince etkilenen yazılı basın, yeni dönemde gazeteleri ve dergileriyle de uçaklarda, özel yolcu salonlarında yer almayacak. Aynı zamanda havayollarının uçak içi dergileri (in flight) de yeni dönemle birlikte tarihe karışacak.

THY’nin seksenli yıllardan bu yana uçak içinde çeşitli isimlerle yer alan, son yıllarda THY’nin yükseliş dönemine Skylife ismiyle eşlik eden ve her ay yaklaşık 300 bin adet basılan dergisi de artık olmayacak. Son iki yıldır kötü yönetilen, reklam almakta zorluk yaşayan, içeriği maliyetler sebebiyle neredeyse tamamen yabancı yazar ve fotoğrafçılara emanet edilen ve baskı kalitesinde belli aralıklarda sorunlar ortaya çıkan Skylife Dergisi’nin imdadına da korona virüs yetişti. Son dönemlerde içeriği çok bozulan, konumunu kaybeden ve kurumsal bültene dönen Skylife artık THY uçaklarında olmayacak.

Bir dönem şirketlerin reklamlarıyla görünmek için yarıştığı Skylife, son dönemde reklam için aynı ilgiyi görmüyordu. Skylife Dergisi’nin reklamlarından sorumlu şirketin, ilgili olduğu birkaç şirketin reklamı yer alıyordu. Yine son yıllarda Skylife Dergisi’nin uçaklara yüklenmesinde de sorunlar yaşanıyordu. Derginin 3 ayrı şirket tarafından; içerik, reklam ve baskı şeklinde idare edilmesi, Kurumsal İletişimin Başkanlığı’nın bu 3 şirketi yönlendirmede başarılı olamaması çeşitli sorunlara sebep oluyordu.

THY Kurumsal İletişim Başkanlığı çatısı altında yayın hayatına devam eden Skylife ana dergiyle birlikte Skylife Business ve Anadolujet uçakları içindeki Anadolujet Magazine dergileri de bir dönemi kapatmış olacak. Son sayıları Mart 2020’de yayınlanan uçak içi dergilerle ilgili olarak bakalım THY yönetimi nasıl bir karar alacak? Yeni dijital modellerine mi karar verilecek, yoksa tamamen mi rafa kaldırılacak?

Öte yandan THY, akıllı telefon ve tabletler üzerinden gazete ve dergilere sınırsız erişim sunan PressReader uygulamasıyla yolcularının ihtiyacını karşılıyor. Çeşitli dergi ve gazeteleri dijital ortamda okuyucuya sunan mobil uygulamada bakalım THY’nin dergilerine yer olacak mı?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar