Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

İngiltere’de Huawei tartışması ABD’nin baskısıyla büyüyor. ABD'nin ek yaptırımları sebebiyle İngiltere’de Huawei ekipmanlarının kullanım alanı iyice sınırlanıyor. ABD’nin kendine ait ürünlerle Çin menşeili Huawei’nin ekipmanlarının entegrasyonuna getirdiği sıkı kısıtlamalar İngiltere’deki GSM operatörlerinin şebekelerini, mobil ağlarını etkileyeceğine kesin gözle bakılıyor. Ancak nasıl etkileyebileceği yönünde inceleme yapılıyor, şüphelerin ortadan kaldırılması için atılan adımlar ise Huawei’nin mobil ağlarda kullanım alanını daraltıyor.

Konuyla ilgili olarak İngiltere Ulusal Siber Güvenlik Merkezi (NCSC) bir değerlendirme yaparak, ABD’nin Huawei'ye yönelik yaptırımlarının İngiltere ağları üzerindeki potansiyel etkisini gözden geçirdiklerini açıkladılar. Netice itibariyle Huawei 5G ekipmanları İngiltere şebekesinde yüzde 35'lik bir alanda ve hassas olmayan yerlerde kullanılabilecek.

ABD, Huawei'nin ABD yazılım ve teknolojisini kullanarak 5G sistemlerine entegre olmasını, bileşenlerine erişimini kısıtlamak istiyor. Gelişmeler bu şekilde giderse Huawei için benzer rüzgar birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de esecektir. Yani 5G’ye geçiş sürecinde bizde benzer kısıtlamalarla karşılaşabiliriz.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar