Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Dünyada bazı ülkeler salgın sebebiyle uçuşlarına ara vermedi, ama düşen yolcu kapasitesi yüzünden seferlerini çok azalttılar. Bizim gibi birçok ülke ise uçuşları Covid-19 salgını riski azalıncaya kadar durdurdular. Şu günlerde ise hemen her ülkede normalleşme sürece konuşuluyor. Daha önce koronavirüs sebebiyle havacılıkta 50den fazla yenilik veya değişimin olacağını yazmıştım, ama ikram konusuna ayrı bir başlık açmak gerekiyor.

Havayolu ikramının küresel ölçekte uzmanı Türk Hava Yolları dahil 20 ülkede 60’tan fazla havayoluna hizmet veren Do&Co’nun Yönetim Kurulu Başkanı olan Attila Doğudan ile bir kaç defa uzun uzun bu konuları konuştum. First ve business sınıflarda korunaklı sunumlar dışında fazla değişiklik olmayacağını, ekonomide şirketlerin değişik modelleri deneyeceğini söyledi. Ama havayollarının hiçbir şekilde ikramdan vazgeçme gibi bir temayülleri yokmuş.

Özellikle 12-14 saatlik uçuşlarda yemek yemeden uçulamayacağını ifade eden Doğudan, kısa uçuşlarda ise ikramların azalabileceğini, ama üst sınıflarda da mevcut durumun biraz değişikliklerle korunacağına işaret etti. Kısacası uzun veya kısa tüm uçuşlarda değişik konseptler ortaya çıkacak. Havayolları kalitesine göre bunları gökyüzüne çıkaracak, özel yolcu salonlarına (lounge) taşıyacak.

Hatta yeni dönemde THY gibi ikram ve hizmette öne çıkan şirketlerin loungeları çok önemli hale gelecek. Yolcular bu arındırılmış alanlarda kendilerini daha iyi hissedebilirler. Loungelardaki yemekler büyük çoğunlukla aynı konseptle ancak kapalı şekilde servis yapılacak donanımda olacak. Ekonomi sınıfında ise maliyet etkin sistemlerin yeni dönemde hayata geçebileceği konuşuluyor. Çeşitli modeller de tartışılıyor. Bakalım ekonomide en ilgi çeken ikrama hangi havayolu imza atacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar