Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Ankara’dan önemli bir isim,Atatürk Havalimanıtartışmalarına yeni bir boyut getirecek bilgiyi aktardı. İki pistin; 17-35 sağ ve sol pistlerin üzerine yapılmakta olan salgınhastanesiyle gündemde olan havalimanının geleceğindenMilli Emlak Genel Müdürlüğüsorumlu olacakmış.

Ulaştırma BakanlığıveDevlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)üzerinden tartışılanAtatürk Havalimanıiçin yeni muhatapÇevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olanMilli Emlak Genel Müdürlüğü...

ÇünküAtatürk Havalimanı,havacılık yapma özelliğini yitirdiği içinMilli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilmiş.DHMİ’ye tahsisli olan meydan, tahsis edilme şartlarını kaybetmesi sebebiyleMilli Emlaktarafından geri alınmış. AncakAtatürk Havalimanı’ndan VIP uçuşlar, genel havacılık faaliyetleri ve kargo uçuşları yapılması için yeni bir tahsis söz konusu.

Ataköy-Floryayönündeki 05-23 pistinin bahsedilen uçuşlar için kullanılması için düzenleme yapılmış. Yetkili kaynağımHavacılık Enformasyon Yayını’nda (Aeronautical Information Publication - AIP) bu detayların yayınlanmış olduğuna da dikkat çekti.

Meraklılarına duyurulur.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar