Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Filozofa soruyorlar: Başarılı olmak için şansa gerek var mı?

        Cevap veriyor: Elbette. Yoksa sevmediğim kişilerin başarısını nasıl açıklayacağım.

        Akhisar Belediyespor, “başka türlü” bir başarı öyküsüne imza attı. Ama yine de şans diyenler olacaktır.

        Altı üstü futbol, bir oyun deyip geçmek mümkün değil. Çünkü, bu oyundaki genel geçer başarı formüllerine küçük ama etkili bir darbe indirdiler. Peki nasıl oldu bu?

        Tankları, topları, tüfekleri yoktu ama akılları vardı en başta.

        Bu yüzden herkes ne yapıyorsa onlar tam tersini denedi.

        Önceden sınanmış ve garantili mutlak başarısızlık vaat eden yöntemlere hiç tenezzül etmediler.

        Mesela vefalı davrandılar.

        Geçen sene Süper Lig’e çıkınca şaşırttılar. Ama kendilerini Süper Lig’e çıkaran teknik direktörü kovmayınca şok ettiler. Zira, futbolda İngiliz ekolü uzun pas, Brezilya ekolü kısa pas ise Türk ekolü de budur. Bir üst lige çıkınca önce teknik direktörün kalçasına bir tekme vurulur. Sonra da “Bu kadro kaldıramaz” denilip şampiyon kadro kutlamalardan bir kaç saat sonra dağıtılır. (Yakın örnek: Bucaspor) Bunu yapmadıkları gibi 20-25 futbolcuya yol verip gereksiz futbolcularla kadrolarını bozmadılar. Ligin yarısı geldiğinde takım puan cetvelinin sonuna demir atmışken, haftalardır galip gelemiyorken bile Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun arkasında durdular.

        Maçlarının önemli bölümünü Akhisar’da bile oynamadılar, üç büyük takımla Manisa’da karşılaştılar.

        Eksiklerini en iyi kapatan onlar oldu. Beşiktaş 1 milyon liraya 200 dakika oynayıp sıfır gol atan Dentinho’yu kiralarken, onlar 400 bin euroya Almanya’da “Gol Tanrısı” olarak tanınan, yaşını başını almış Yunan futbolcu Gekas’ı getirdiler.

        “Düşenin Dostu” Gekas, 15 maç oynadı 12 gol attı.

        Takım böyleyken taraftar durur mu? İlk kez bir Yunan futbolcu için tamamını Türklerin oluşturduğu tribünlerde marşlar bestelendi. Üstelik daha önceki maçlarda açılan “Akhisar’da doğduk Fenerbahçeli olduk” pankartlarına rağmen.

        Yağmur nedeniyle ertelenen Antalyaspor maçında kapalı tribünde Akhisarlılar, açıkta Antalyalılar oturuyordu. Akhisar taraftarının gönlü Antalyalıların ıslanmasına el vermedi. İki grup da kapalıya geçti, yan yana maç izledi.

        Akhisarspor, bu yıl lige tat, herkese önemli bir ders verdi.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar