Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sahanın 2. bölgesinde oynamasına müsaade edersen bu ligin en tehlikeli takımı Beşiktaş... Rıza hoca bunu iyi bilen bir teknik adam olarak Beşiktaş’ı farklı bir oyun düzenine itti. Genelde Beşiktaş, oyunun 2. bölgesinde kazandığı toplarla çabuk pas yapan, etkili çıkan bir takım... Bunu gören ve önlemini alan bir Kasımpaşa izledik. Sahanın hangi bölgesinde olursa olsun topa sahip olan oyuncuya anında baskı yapmaya çalıştı. Özellikle merkezden etkili atağa çıkan Beşiktaş’ı durdurmak istedi. Bundaki amaç önde çok hareketli ve süratli olan oyuncuları kontra toplarla buluşturmamaktı. Başarılı da oldular. Beşiktaş ilk yarıda bu prese etkili atak anlamında istediği gibi karşılık veremedi. İkinci yarı Sosa ve Töre değişikliğiyle işin rengi biraz değişti. Daha hareketli bu bire bir presi kıran, ceza alanı civarında pozisyon üreten bir takım haline geldi. Kasımpaşa gibi bugüne kadar oynadığı 9 maçta yalnızca 5 gol yemiş, ligin en az gol yiyen ekibine karşı 3 gol atmak büyük bir başarı... Atılan gol tarafında Beşiktaş için bir sıkıntı yok. Problem, önce gol yiyip sonra bunu kurtarmaya çalışmak tarafında... Hücuma bu kadar konsantre olup, defansta pozisyon hataları rehavetine kapılmak Beşiktaş’ın kalesinde 3 gol yemesine neden oldu. Kasımpaşa bu maçta Scarione ve Del Valle’nin eksikliğine rağmen, Eren gibi etkili bir oyuncuyla maça ortak oldu. Hatta son dakikaya kadar da ellerinde tuttular. Derdiyok çok önemli bir forvet oyuncusu... Geçen sene talihsiz sakatlığı yaşamasa ligin önemli oyuncularından biri olacaktı. Bu sezon geri geldi ve Kasımpaşa’yı da önemli yerlere taşıyor.

        Bu maçta bir kez daha gördük ki oynayanıyla ve oynamayanıyla Beşiktaş bu ligin en iyi forvet hattına sahip... Pozisyon üretmekte gol atmakta sıkıntısı yok, olmayacak da... Ancak işin savunma tarafını biraz daha geliştirmesi gerekiyor. Bunun 2 yolu var: Birincisi topa çok sahip olarak bunu gerçekleştirmek. İkincisi top rakipteyken doğru savunma pozisyonu almak. Defansta kimlerin oynadığının çok önemi yok. Birlikte takım savunmasında bu eksiklikler daha çok göze çarpıyor. Bir maçta 1 golü, bir oyuncunuzun hatasından yiyebilirsiniz ama 3 golü aynı tarza yakın şekilde yiyorsanız genel bir sıkıntı var demektir. Beşiktaş’ta oyunun bir yanı her zamanki gibi iyi göründü; o da son dakikaya kadar, pozisyon üretip, maçı zorlamak. Bunlar güzel işler. Bu yanı Beşiktaş’ı zaten ligin en farklı, izlenebilir takımı haline getirdi. Taraflı tarafsız herkes alkışlıyor ve şapka çıkartıyor. Biraz arkayı da toparladığı zaman iş artık sezon sonuna odaklı hale gelecek. Zaten Beşiktaş’tan da beklenen bu.

        ÜRETİM POTANSIYELİ

        Bir takımın Beşiktaş’ı yenebilmesi için tek gol yeterli olmaz. 3 golün de yeterli olamayabileceğini gördük. Pozisyon zengini olan bu kadar yetenekli bir takımın, her maçı gol cümbüşüne sahne olacak.

        ÇALIMBAY FARKI

        Rıza hoca Kasımpaşa’yı ciddi şekilde dönüştürdü. Geçen sezon ligin en çok gol yiyen takımından, bu sezonun en az gol yiyen takımı şekline çevirdi. Bir de üstüne aynı ofansif etkinliği de monte etti.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar