Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş’ın hücum zenginliğine karşı rakiplerinin önlem alabilmesi kolay değil. Maçın belli bölümlerinde oyunu kontrol edebilseler de maçın genelinde bu mümkün değil. Çünkü Beşiktaş tüm bölgeleriyle oyunun içerisinde olan bir takım.

        Gençlerbirliği oyunun ilk yarısında savunma anlamında iyi organize oldu. Beşiktaş’ın oyunu kuran orta alan ayaklarını iyi kapattı. Baskısını Beşiktaş’ın en son savunma oyuncusuna kadar etkili bir şekilde uyguladı. Oyunu da istediği şekilde tutabildi. Fakat dediğimiz gibi bu ancak oyunun belirli bir zamanına kadar işlerlik kazanabiliyor. Oyunun 40. dakikasından sonra başka bir Beşiktaş ortaya çıktı. Aslında kendi oyun ayarlarına geri döndü. Defansını orta alana çıkarttı, dönen topların hepsini kazandı. Çabuk pas trafiğiyle bu dakikalarda Gençlerbirliği’ni çaresiz bıraktı. Bu tempo doğal olarak pozisyonları ve Oğuzhan’ın ayağından da golü getirdi. Golün geldiği dakikalar Beşiktaş açısından çok önemli. Bu anlarda takım halinde hücum zenginliğinin ne kadar etkili olabildiğini bir kez daha gördük. Hareketlenen Babel’le, Oğuzhan’la, Quaresma’yla rakibi çaresiz hale getiren varyasyonlar izledik. Bu bölümde atağa destek veren Atiba, Adriano, Gökhan Gönül pozisyonların devamlılığında büyük katkı sağladılar. Oğuzhan’ın golü çok şıktı. Gol kadar Babel’in asisti de o kadar değerliydi.

        Golü bulduktan sonra Beşiktaş’a karşı mücadele edebilmek skor dezavantajıyla kolay değil. Beşiktaş, sahanın tamamını kullanabilme avantajına bireysel yeteneklerdeki zenginliğini de ekleyince Gençlerbirliği’nin işi daha da zorlaştı. Talisca’nın frikikten gelen golü maçın sonraki dakikaları için önemli bir imza olurken, Babel’in muhteşem golü de maça noktayı koydu.

        Bu tür oyunların önceliği her zaman kazanmak. Ligin boyu kısaldıkça skor beklentisi güzel oyunun, etkili oyunun önüne geçebiliyor. Fakat dün Beşiktaş, özellikle bulduğu ilk golden sonra hem diğer golü hem de istediği pozisyonları da bulabildi. Oyun olarak göze hoş gelen keyifli bir görüntü de sergiledi. Quaresma’yla, Cenk’le farkı artırabileceği net fırsatlar yakaladı. Sonuç olarak şampiyonluk yarışındaki rakipleriyle arasındaki puan farkını açabilecek önemli maçlardan birini güzel bir galibiyetle noktaladı.

        TARAFTAR

        Beşiktaş taraftarının büyük bir coşkuyla takımının arkasında olduğunu görmek, bu maçın güzel görüntülerinden biriydi.

        TOLGA ZENGİN

        Fabri’nin yaptığı muhteşem kurtarıştan skora sakatlanmasına üzüldük. Ancak yerine giren Tolga’nın, Muriqi’nin kafa vuruşundaki muhteşem kurtarışı, Tolga tarafından Fabri’ye güzel bir geçmiş olsun mesajı oldu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar