Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sezon genelinde Fenerbahçe’nin derbilerdeki oyun tercihleri daha çok savunma yönünde oldu. İçerde oynarken de dışarda oynarken de bu oyun şeklini tercih etti. Beşiktaş karşısında da aynı sistemde devam etti. Maçın başlangıcı itibariyle bu oyun felsefesini belirli ölçülerde uyguladığını gördük. Fakat ilk yarının ortalarından itibaren oyunu biraz daha oynamaya başlayınca Beşiktaş’ın istediği alanlar da ortaya çıkmaya başladı. Ve özellikle Quaresma’nın kanadından bu boşlukları etkili şekilde kullandı.

        Orta alandaki geniş alanlar, bu bölgeyi daha iyi kullanabilen Tolgay, Oğuzhan ve Talisca gibi oyuncuların eline geçince pozisyonlar da gelmeye başladı. F.Bahçe öne doğru çıkıp, skor ve pozisyonlar bulmaya çalışırken arkasında da büyük boşluklar bıraktı. Beşiktaş’ın usta ayakları da bu hatayı affetmedi. Tolgay’ın kendi alanından, Quaresma’nın koşu yoluna attığı muhteşem pas, Aboubakar’ın dokunuşuyla neticelendi. İlk yarının ortalarından itibaren ortaya çıkan bu oyun düzeni Beşiktaş’ın arzu ettiği bir oyun yapısıydı. F.Bahçe, öne doğru çıkıp orta alan inisiyatifini kaybettiği bölümlerde Beşiktaş kaptığı toplarla planladığı gibi Talisca, Quaresma ve Aboubakar’ın ayağından pozisyonlar buldu. Aslında F.Bahçe’yi biraz oynar hale getirerek kendi tuzağının içerisine çekti.

        İlk yarının son dakikasında gelen golden sonra ikinci yarının inisiyatifi doğal olarak Beşiktaş’ın eline geçti. Kontrolün ötesinde ikinci yarıda yakalanan çok net pozisyonlar var. Cenk, Quaresma, Talisca, Babel ve Aboubakar birçok pozisyonun içerisinde oldu. Beşiktaş aslında oyunu zorlasa ikinci golü bulabilirdi. Fakat ama onun yerine daha kontrollü olmayı seçti. Bunun faturasını da ağır ödedi. Rakibinin üst üste kırmızı kartlar yiyip eksik kalması durumunda bile oyunu zorlayıp golle bitirmek yerine eldekiyle mutlu olmayı seçti. Ama son dakikada yediği gol büyük bir ders oldu. Futbolda yapabileceklerini yapacaksın. Pozisyon bulduysan zorlayacaksın. Rakibini düşürdüysen nakavt edeceksin. Ayağa kalkıp tekrar mücadele etmesine izin verirsen yumruğu yersin.

        EKSİK RAKİBE PAS YAPTIRMAK

        11’e 9 oynanan bir oyunda rakibinin üst üste bu kadar pas yapmasına müsaade etmek çok akıl işi değil. Beşiktaş biraz pas yapan oyuncuların üzerine baskıyla gitse son saniyede bu uzun topu yemezdi.

        FABRİ

        Fabri’yi Beşiktaşlılar çok sevdi. Biz de sevdik. Yetenekleri olan bir kaleci ama üst seviye oynamak, Avrupa kupası oynamak, derbi oynamak ve bu seviyelerin oyuncusu olabilmek farklı bir şeydir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar