Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİRBİRİNİ benzer taktiklerle vurmaya çalışan iki sistemin mücadelesini, bir fazla gol atan kazandı. G.Saray ve Bursaspor takımları, çabuk çıkan öne doğru oynamayı seven takımlar... Aynı zamanda kalelerinde en çok pozisyon veren ekipler...

        Bursaspor bu sezon takım olarak muhteşem oynadı. Risk almayı seven, sürekli rakip kalede gol bulmayı düşünen, çok adamla atağa çıkan ve pozisyon zenginliği üreten bir takım olarak çok güzel işlere imza attı. Ligdeki puan durumu belki oynadığı oyunun karşılığı değil diye düşünülebilir. Bir yandan “Evet”, bir yandan “Hayır” diyoruz. İleride Fernandao’yla, Bakambu’yla, Volkan’la Ozan’la Belluschi’yle Şener’le rakiplerinin üzerine gitti. Bunu her maçta yılmadan tekrar ettiler. Aynen dünkü G.Saray karşısında olduğu gibi... Fakat işin savunma tarafı her zaman Bursa için sıkıntı oldu. Birçok maçı bu bölgedeki sıkıntılar dolayısıyla istediği gibi bitiremedi. Tıpkı dün akşam G.Saray karşısında olduğu gibi...

        Hiç yabancı olmadığı kendi evinde kupa finali oynamak önemli bir avantajdı. Bunu oyunda artı tarafa da çevirdi. Kupa finalini kaybeden taraf olmasına rağmen pozisyon zenginliğinde kazanan taraf oldu. Ama futbolun temel noktası, maç bitiminde tabela oluyor. Orada önde değilseniz bu kadar mücadele, pozisyon ve istek sonuç getirmiyor.

        G.Saray, Hamza Hoca’yla müthiş bir dönüş yaptı. İstatistikleri ve kazanımları çok yüksek oldu. Kupayla da bunu perçinledi. G.Saray bu başarıya sahada maçları kazanmadan önce oyuncularını kazanarak başladı. Hamza Hoca’yla beraber Sabri, Yasin, Telles, Hakan Balta, Hamit, Emre Çolak, Selçuk ve Burak müthiş bir değişim gösterdiler. Bu dokunuş oyuncuları ve G.Saray’ı dün akşamki noktaya getirdi.

        Golcülük doğuştan gelen bir yetenek. Asla ve asla kaybolmaz. Bisiklete binmek gibidir. Bir kere binmeyi öğrendiyseniz yıllarca kullanmasanız da tekrar bindiğinizde aynı yerden devam ederseniz. Burak, defalarca ve defalarca bunu ispat etmiş bir oyuncu. Ama dün akşam kendisini eleştiren herkese nazire edercesine attığı 3 golle takımı ve kendi adına büyük bir işe imza attı. Her zaman destek görmeyi ve alkışlanmayı hak eden bir oyuncu. “Büyük oyuncular, final kazandırır” sözünü herkese hatırlattı.

        Futbol adına keyifli bir akşamdı. Bol pozisyonlu bir maç izledik. Bazen oyunun mesafesi kendi içerisinde açılsa da iki kale önündeki pozisyon zenginliği ve gelen 5 gol çok doyurucu oldu. G.Saray tecrübesinin verdiği bir adım önde olma avantajını da çok iyi kullandı.

        UNUTULMAZ OLDU

        Harika oynayan Burak Yılmaz, hat-trick yaparak dün geceki finale adını yazdırdı ve unutulmazlar arasına girmeyi başardı.

        OYUN VAR, SKOR YOK!

        Bakambu, Fernandao ve Volkan’ın bu kadar üretken oynadıkları bir maçta skora yeteri kadar katkı sağlayamamaları Bursaspor’un dün akşam eksi tarafı oldu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar