Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Tayland'da zamana karşı yarış sürüyor... Çocukları kurtarmaya giden dalgıç öldü

        Çocukları kurtarmak için mağaraya girdi. Oksijen yetmezliğinden hayatını kaybetti. Tayland'da mağarada mahsur kalan çocukları kurtarma çalışmalarından acı haber geldi. 38 yaşındaki dalgıç Saman Kunan, çocuklara erzak ulaştırmak için mağaraya girdi. Ancak dönüş yolunda bilincini kaybetti. Mağaradan çıktı ama hayata döndürülemedi. Dalgıcın oksijen yetersizliğinden hayatını kaybettiği açıklandı. Üstelik Kunan, sıradan bir dalgıç da değildi; Tayland Deniz Kuvvetleri'nden emekli eski bir askerdi. Kurtarma operasyona gönüllü olarak katılmıştı.

        Mağarada mahsur kalan grubu kurtarmak için çalışmalar sürüyor. Ekipler, muson yağmurları başlayıp mağaradaki su seviyesini yükseltmeden önce çocukları kurtarabilmek için zamana karşı yarışıyor. En büyük endişe yağışlarla mağadaraki su seviyesinin yükselmesi ve böylece çıkış yollarının yeniden kapanması. Eğer böyle birşey olursa kurtarma çalışmaları daha da zorlaşacak. Çocukların çoğu yüzme bilmediği için mağara dalışı için eğitim almaları gerekecek. Bu yolla dışarı çıkarılamazlarsa, yağış sezonunun bitmesini bekleyecekler. Bu da dört ay mağarada kalmaları anlamına geliyor.

        Yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 çocuk ve 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da kayboldu. Kayıp grup, mağarada 10 gün süren arama çalışmalarının ardından bulundu.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu