Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video 12'si çocuk 13 kişinin ölüm kalım savaşı! Mağaradan nasıl çıkacaklar?

        Mahsur kaldıkları mağarada günler sonra bulunan Taylandlı çocuklar için tünelin sonunda ışık göründü ama o ışığa ulaşmaları hiç de kolay değil. Aileleri mağaranın önünde çocuklarına kavuşacakları anı bekliyor.

        Çocuklar kurtarılmayı, anne babaları ise onlara kavuşmayı bekliyor. Tayland'da 12 çocuk ve antrenörleri, günlerdir bir mağarada sıkışmış durumda... Yaşları 11 ila 16 arasında değişen 12 çocuk ve 25 yaşındaki antrenörleri, 23 Haziran'da gezi için bir mağaraya gitti. Ama onlar mağaradayken başlayan yağış, içeriyi suyla doldurdu. Kafile içerde mahsur kaldı. 10 günün sonunda iki İngiliz dalgıç ulaştı çocuklara... Mağarayı basan su nedeniyle bir kayanın üzerinde oturmuş kurtarılmayı bekliyorlardı.

        YA SUYA DALMALARI YA DA AYLARCA BEKLEMELERİ GEREKİYOR

        Çocukların yanına 7 kişilik bir sağlık ekibi sevk edildi. Ekip operasyon tamamlanana kadar çocukların yanında kalacak. Ancak çocukları mağaradan çıkarmak hiç kolay değil. Mağaradan çıkmaları için ya dalgıçlar gibi suya dalmaları ya da su seviyesinin normale dönmesini beklemeleri gerek. Su seviyesinin normale dönmesinin en az 2 ay alabileceği söyleniyor. Bu nedenle çocuklara çamurlu su dolu tünellerden geçebilmeleri için tüplü dalış eğitimi verilecek. Ancak mağara dalışı dünyanın ölüm riski en yüksek aktivitelerinden biri... Bu nedenle profesyonel dalış camiası bu operasyonun büyük risk taşıdığı konusunda hemfikir. Bölgede alternatif bir çıkış yolu bulmak için arama çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu