Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Tayland'da zamana karşı yarış! Mağarada mahsur kalan çocuklar ailelerine mektup gönderdi

        "Baba, anne, benim için endişelenmeyin, ben iyiyim. Bana kızarmış tavuk hazırlayın, sizi seviyorum." Bu sözler, kurtarma ekiplerinin günlerdir mağaradan çıkarmaya çalıştığı Taylandlı çocuklardan birine ait. Yaşları 11 ile 16 arasında değişen 12 çocuk ailelerine mağaradan mektup gönderdi. Hepsi mektuplarında iyi olduklarını yazdı. Birçoğu ailelerinden, kurtulacakları gün için özledikleri yiyecekleri hazırlamalarını istedi. 12 çocuğa eşlik eden antrenörün mektubu ise bir özür niteliğindeydi: "Destekleriniz için teşekkür ederim, tüm ebeveynlerden özür dilerim" dedi. 

        Öte yandan mağarada mahsur kalan grubu kurtarmak için çalışmalar sürüyor. Çocukların mağaradan çıkabilmesi için dört seçenek var. Birincisi mağaradaki suyu tahliye ederek çıkış yolu açmak; ancak günlerdir devam eden tahliye çalışmalarına rağmen su seviyesi hâlâ yüksekliğini koruyor. Muson yağmurları başlarsa bütün çabalar boşa gidebilir. İkinci seçenek çocuklara mağara dalışı için eğitim verip, dalgıçlar nezaretinde mağaradan çıkmalarını sağlamak; Ancak mağaranın bazı kısımları o kadar dar ki, çocukların bu noktalardan tek başlarına geçmesi gerekiyor. Bu da bir hayli riskli. Mağara duvarında bir delik açılması ise bir diğer seçenek. Ama bu seçenek, mağaranın çökmesi riskini barındırıyor. Son seçenek ise, yağışların bitmesini beklemek. Bu da çocukların dört ay mağarada kalmaları anlamına geliyor. 

        ELON MUSK'TAN AÇIKLAMA

        12 çocuk ve antrenörleri 23 Haziran'da kayboldu. Kayıp grup mağarada 10 gün süren arama çalışmalarının ardından bulundu. Geçtiğimiz günlerde kurtarma çalışmalarına katılan bir dalgıcın mağara çıkışı hayatını kaybetmesi, kurtarma çalışmalarının zorluğunu bir kez daha gözler önüne sermişti.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu