Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video İyi haber geldi! Kaybolan 12 futbolcu ve antrenörleri bulundu

        Tayland'dan bir mucizenin haberi geldi... Ülkenin kuzeyindeki Çiang Rai bölgesindeki bir mağarada kaybolan 12'si çocuk 13 kişi günler sonra bulundu.

        Tayland'da günler süren kabus sona erdi. Mağarada kaybolan 12 küçük futbolcu ve antrenörlerini bulundu. Yaşları 11 ila 16 arasında değişen 12 genç futbolcu ve onların 25 yaşındaki antrenöründen, 23 Haziran'dan bu yana haber alınamıyordu. Takım olarak gezdikleri Çiang Rai bölgesindeki mağarada kayboşmuşlardı. Arama çalışmalarının dokuzuncu gününde mucize gibi bir haber geldi.

        Chiang Rai Valisi Narongsak Osatanakorn, arama kurtarma ekiplerinin kayıp gruba ulaştığını ve hepsinin hayatta olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın ardından çocuklardan ilk görüntü de geldi. Mağarayı basan su nedeniyle bir kayanın üzerinde oturmuş kurtarılmayı bekliyorlardı. Hepsi hayattaydı ve sağlık durumları iyidi. Sadece yorgun görünüyorlardı. Günlerdir mağaranın önünde bekleyen aileler, çocuklardan gelen iyi haberle rahat bir nefes aldı. Büyük sevinç yaşayan anne-babalar, bu haberi birlikte kutladı. Şimdi onlar çocuklarıyla yeniden kucaklaşacakları anı bekliyorlar.

        Ancak bu kolay olmayabilir. Zira uzmanlar, bedensel olarak zayıf düşmüş çocukları su altına daldırarak kurtarmaya çalışmanın, hayati risk taşıyabileceğine dikkati çekiyor. 12 küçük futbolcu ve antrenörleri, 23 Haziran'da Tham Luang Nang Non mağarasına yaptıkları gezide mağaranın girişinin yağmur nedeniyle kapanmasının ardında içeride mahsur kalarak kaybolmuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu