Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Aç ayının saldırısına uğradı

        Korkunç görüntüler Tayland'ın Phetchabun kentinde kaydedildi. Wat Luang Phor Lamai tapınağında rahipler tarafından beslenen ayı, bir sopanın ucuna iliştirilen kase yardımıyla yemek uzatıp çekmek suretiyle kendisiyle oyun oynayan bir turisti aşağı çekerek saldırdı.

        Videoda, öfkeli ayının 36 yaşındaki Naiphum Promratee'ye saldırdığı anlar görülüyor. Yüksek duvarların tepesindeki arkadaşları ise ellerine geçirdikleri bir başka sopa yardımıyla, kanlar içinde kalan adama yardım etmeye çalışıyor.Promratee'yi kendisine vahşice saldıran ayının elinden kurtarmakta zorlanan arkadaşları, çığlık çığlığa olaya müdahale etmeye çalışırken ayının üzerine soğuk su dökmeye kadar her yolu deniyor.

        Tüm çabaların ardından kurtarılan Promratee, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Yaralı adamın ayının elinden kurtarılmasının ardından, ayının bir kafese konularak sopayla dövülmesi ise sosyal medyada tepki çekti. 

        Wat Luang Phor Lamai tapınağında rahipler, bu ayının dışında çok sayıda yaban domuzu da besliyor. Olaydan bir gün önce tapınağın başrahibi, yeterli yiyecek olmadığı için tapınakta tutulan hayvanların bir kısmının aç olduğunu duyurmuştu.

        Dünyanın en büyük hayvan hakları grubu olan Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler Organizasyonu (PETA), videonun internette yayılmasının ardından yaptıkları açıklamada, "Eğer aç bir ayı ile alay etmeye kalkarsanız, saldırıya uğramanız muhtemeldir" değerlendirmesinde bulunarak, ayının dövülmesini kınadı. (Daily Mail)

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu