Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        502 Bad Gateway

        502 Bad Gateway


        nginx
        Haberler Ekonomi Teknoloji Teknolojiye yön veren Türk kadınlar - Haberler - Teknoloji Haberleri
        • 1

          Ayşegül İldeniz

          Ayşegül İldeniz, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise San Francisco State University’de dijital iletişimi üzerine tamamladı. Kariyerine 1998 yılında Intel’de Akdeniz, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak başlayan İldeniz, aynı kuruluşta 2001-2004 yılları arasında Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. 2004-2013 yılları arasında, aynı kuruluşta Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nin Başkanı olarak çalıştı ve aynı zamanda Intel’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2013-2016 yılları arasında Intel Yeni Teknolojiler Bölümü’nün Dünya Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Ayşegül İldeniz 2016 yılından bu yana ise Kaliforniya merkezli olan ve Avustralya, Singapur, Brezilya ve Birleşik Krallık'ta ofisleri bulunan küresel akıllı şebeke ürünleri sağlayıcısı Silver Spring Networks Global Operasyonlar Başkanlığı (COO) görevini yürütüyor. İldeniz ayrıca 2018 Mayıs ayından itibaren Eczacıbaşı Topluluğu’nda Yönetim Kurulu Üyesi.

        • 2

          Aylin Uysal

          ABD'de en etkili 30 Türk kadından biri olarak gösterilen Aylin Uysal, teknoloji devi Oracle’da Kıdemli direktörü. Oracle'ın kullanıcı deneyimi (UX) tasarımlarının yönetiminden sorumlu olan Uysal, Oracle’dan önce bir diğer küresel yazılım devi SAP’ta çalıştı. ODTÜ Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan Aylin Uysal, University of Michigan, IESE Business School, Massachusetts College of Art’ta da eğitim aldı.

        • 3

          Bağlan Nurhan Rhymes

          Dünyada milyonlarca kullanıcının internete güvenli erişimini sağlayan AnchorFree şirketinin kurucu ortağı Bağlan Nurhan Rhymes, aynı zamanda ABD’li şirketin dijitalden sorumlu üst düzey yöneticisi (CDO) olarak çalışıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Bağlan Nurhan Rhymes, ardından, Carnegie Mellon ve Notre Dame üniversitelerinde akademik eğitimini tamamladı. Bağlan Nurhan Rhymes’in kurduğu AnchorFree, yaratıcısı olduğu ve Türk internet kullanıcılarının da yakından bildiği VPN yazılımı HotSpot Shield’in de yaratıcısı.

        • 4

          Berna Ülman

          1983-1987 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde İşletme okudu. 1995-2000 yılları arasında Koç Finansman’da çalışmasının ardından 2000 yılında uluslararası ödeme sistemleri ve teknolojileri kuruluşu Visa’daki kariyerine başladı. 2003-2007 arasında Visa Türkiye Genel Müdürü olan Ülman, ardından şirketin Güneydoğu Avrupa birimini başına getirildi. Berna Ülman Ocak 2020’de ise Visa’nın Kıdemli Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

        • 5

          Defne Tozan

          1988 yılında ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1995 yılında IBM Türk’te çalışmaya başladı. O yıldan bu yana şirkette çeşitli pozisyonlarda görev alan Tozan, 2019’dan bu yana IBM Küresel Teknoloji Hizmetleri İş Birimi Ortadoğu ve Afrika Bölgesi'nden Sorumlu Genel Müdürü olarak çalışıyor.

        • 6

          Derya Matraş

          Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Elektrik - Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde alan Matraş, Columbia Business School’da MBA derecesini tamamladı. Daha önce Oliver Wyman, McKinsey & Company gibi uluslararası şirketlerde görev aldı. Teknolojide Kadın Derneği asil üyelerinden biri olan Matraş, 2019 yılında “Türkiye’nin En Güçlü 50 Kadın CEO’su” sıralamasında ilk 10’da ve “40 Yaş Altı 40” listesinde yer aldı. Matraş, aynı zamanda Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Kaliforniya Başkanlığı ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Üyeliği görevlerine de devam ediyor. 2015 yılında Facebook’un Türkiye Ülke Direktörü olan Derya Matraş, 2020 yılının başında ise dünyanın en büyük sosyal ağının Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcılığı pozisyonuna atandı.

        • 7

          Eren Özmen

          ABD’li savunma ve uzay-havacılık şirketi Sierra Nevada Corporation'ın (SNC) başkanı. 1980'lerin başında yüksek öğrenim sürdürmek için Türkiye'den ABD'ye gitti. 1985 yılında Nevada’da, Reno Üniversitesi'nden İşletme Yönetimi yüksek lisans derecesini aldı. 1988 yılında Sierra Nevada Corporation'a katıldı. Eşi Fatih Özmen ile birlikte 1994 yılında Sierra Nevada Corporation şirketini satın aldı. ABD merkezli uzay sistemleri, ticari yörünge taşımacılığı, mikro uydular, enerji, tele-tıp, ve nanoteknoloji gibi konularda uzmanlaşan bir teknoloji şirketi olan SNC, aynı zamanda NASA’nın da en güçlü partnerleri arasında.

        • 8

          Resan Yüner

          1982-1987 yılları arasında ODTÜ’de İşletme okudu. 1995-2008 yılları arasında Hewlett-Packard’ta çeşitli pozisyonlarda çalıştı. 2009-2012 arasında önce GE Healthcare Türkiye ve Orta Asya Bölge Müdürü, ardından Oracle Ülke Direktörlüğü görevlerinden bulundu. Resan Yüner, Kasım 2012’den bu yana Apple Türkiye Genel Müdürü olarak çalışıyor.

        • 9

          Serpil Timuray

          1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Kariyerine 1991 yılında Procter&Gamble’da başlayan Timuray, 1999 yılında girdiği Danone’de 2002-2008 yılları arasında Türkiye CEO’luğu görevinde bulundu. 2009-2013 yılları arasında Vodafone Türkiye CEO’su olarak görev yapan Timuray, 1 Ekim 2018 tarihi itibarıyla Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO’su olarak atanan Timuray, Ekim 2016 - Ekim 2018 döneminde Vodafone Grubu Ticari Operasyonlar ve Strateji Dünya Başkanı, Ocak 2014 - Ekim 2016 döneminde Vodafone Grubu AMAP (Afrika, Orta Doğu, Asya, Pasifik) Bölge CEO’su olarak çalıştı. Vodafone Grubu’nda Ocak 2014’ten bu yana Vodafone Grubu Dünya İcra Kurulu’nda yer almakta olan Serpil Timuray, 1 Ekim 2018 itibarıyla Vodafone Grubu Avrupa Bölge CEO’luğuna atandı.

        • 10

          Seval Öz

          Lisans ve yüksek eğitimini sırasıyla Wellesley College, Massachusetts Institute of Technology ve University of Pennsylvania’da tamamladı. Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz’ün kardeşi olan Seval Öz, 2011- 2014 yılları arasında Google’da çalıştı. Öz, bu süreçte Google’ın sürücüsüz araç projesini yönetti. Google’daki kariyerinin ardından Continetal’ın Akıllı Ulaşım Sistemleri biriminin CEO’su olan Öz, şu anda Pioneer’da Yönetim Kurulu Danışmanı.

        • 11

          Yonca Dervişoğlu

          İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü’nden 1991 yılında mezun oldu. Türkiye’de Kale Grubu’nda başlayan kariyerinde önce 9 yıl Unilever’da ardından da 4 yıl Yahoo’da çalıştı. 2006’da internet devi Google’a adım attı. Google’ın EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesi Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olan Yonca Brunini, onlarca Türk mühendisinin çalıştığı Google’daki en üst düzey Türk yönetici.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa