Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taşerona kadro verilecek mi? Hükümetten taşerona kadro konusunda açıklamalar - İş-Yaşam Haberleri

        Ülke genelinde çalışmakta olan vatandaşların bir bölümü taşeron işçi konumunda çalışıyor. Farklı sektörlerde taşeron işçi olarak çalışan işçiler, hükümetten gelecek olan kadro müjdesini bekliyor. "Taşeron işçiye kadro verilecek mi?" diye soran milyonlarca vatandaş, yapılan açıklamaları yakından takip ediyor. İşte taşerona kadro verilmesi konusuyla ilgili gelişmeler ve detaylar...

        TAŞERONA KADRO SON DURUM

        Farklı sektörlerde taşeron işçi pozisyonunda çalışan yüz binlerce işçi, kadrolu olabilmek için her gün haberleri takip ediyor ve taşerona kadro konusunda gelişmeleri izliyor. Yapılan son açıklamaların ardından kadrolu olarak çalışmak için yetkili mercilerden gelecek olan haberi bekleyen taşeron işçiler, merakla "taşerona kadro son durum" aramasını internet üzerinde yapıyor.

        REKLAM

        Taşeron işçilerine kadro verilip verilmeyeceği hakkında net bir bilgi veya net bir tarih henüz yok. Bu nedenle belirsizlik sebebiyle taşeron işçiler günden güne son durumu takip ediyor.

        Geçtiğimiz günlerde taşeron işçilerine kadro verilmesiyle ilgili açıklamalar yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin, " AK Parti hükümetleri bugüne kadar hangi sözü verdiyse yaptı. Bu konuda hükümetimizin verdiği sözlerden birisidir, programımızda yer almaktadır. Bakanlar Kurulumuzda daha önce defalarca görüşüldü. Bazı konularda ilave çalışma yapılması talimatı verildi ve bu çalışmalarda son noktaya gelindi. İnşallah yeni yıla kadar veya en geç yeni yılın başında bu konuda atılması gereken adım atılacaktır." dedi.

        BAKAN NACİ AĞBAL'DAN TAŞERONA KADRO KONUSUNDA AÇIKLAMA

        Maliye Bakanı Ağbal, taşeron işçilerin kadroya alınması konusuyla ilgili, "Teknik çalışmalar hemen hemen tamam. Şimdi her alternatifin, farklı olabilecek alt detayların ortak bir çözüme dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalar yapılacak. Taşeron konusunda Maliye Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı olarak çalışıyoruz. Burada önemli olan EKK ve Bakanlar Kurulunda nihai olarak verilecek kararlardır" dedi.

        Maliye Bakanı Ağbal, Ocak-Eylül 2017 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulama Sonuçları, 2017 Yıl sonu Bütçe Gerçekleşme Tahmini ve 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Ağbal, torba yasa tasarısında Motorlu Taşıtlar Vergisi ve Kurumlar Vergisinde yapılan düzenlemenin, ortaya çıkan açığı telafi etmeye yeterli olup olmadığının sorulması üzerine Ağbal, geçen cuma günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda maddeler görüşülürken alınan tedbirlerin bütçeye etkileri konusunda komisyon üyelerinden bilgi talebi geldiğini belirterek, Orta Vadeli Program'da (OVP) öngörülen kamu dengelerini sağlamak üzere torba yasayla uygulamaya konulacak düzenlemelerin mali etkileri konusunda, Plan ve Bütçe Komisyonunda etraflıca değerlendirmelerde bulunacağını ifade etti.

        CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN TAŞERON AÇIKLAMASI

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Türkiye bir sorunlar yumağı halinde. Dünya kadar derdimiz var. Ama hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Sözüm söz; bütün bu sorunlardan Türkiye'yi arındıracağız. Türkiye'yi dünyanın uygar ülkelerinden birisi haline getireceğiz. 15 yıldır övündükleri şey, yeni hapishaneler yapıyorlar.

        Sözüm söz hapishane değil fabrikalar yapacağız. Bundan 3 veya 4 yıl önce ilk kez taşeron işçiliği dile getiren onlarla toplantı yapan bu kardeşinizdi. Onların derdi vardı, hakları yoktu, iş güvenceleri yoktu. Dedim ki madem ki sen emekten yanasın haktan hukuktan yanasın o zaman taşeron işçilerin tamamına sahip çıkacaksın dedim. Tamamına sahip çıktık.

        Bu işin sağı solu yoktur ahlak , alın teri işidir. Bu iş insana değer verme işidir. Biz insana değer vereceğiz bütün değerlerimizin de arkasında duracağız" diye konuştu.

        TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ATALAY: "15 SENEDİR HİÇ BU KADAR UMUTLU OLMADIM"

        Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,taşeronişçi sorununun yıl sonuna kadar çözüleceğinden umutlu olduğunu belirterek, "Ama işçilik işi yapanın işçi, memurluk işi yapanın memur olması gerekiyor. Bizim Türk-İş olarak talebimiz bu" dedi.

        Atalay, Demiryol - İş Sendikası Adana Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay,taşeronişçi sorunuyla ilgili olarak, "Taşeronun yıl sonuna kadar biteceğini kamuoyu biliyor. 1 milyona yakın ailesiyle birlikte 5 milyon civarında büyük bir kitle var. Bunların sıkıntıları devam ediyor. Bu sene bitmeden bu sıkıntıların çözüleceğiyle ilgili bütün devlet yetkilileri açıklamalar yapıyor. Bende bu konudan çok umutluyum. Yıl sonuna kadartaşeronun biteceği kanaatindeyim. Ama biterken işçilik işi yapanın işçi, memurluk işi yapanın memur olması gerekiyor. Bizim Türk-İş olarak talebimiz bu" diye konuştu.

        Yetkililer tarafından yapılan açıklamaları takip eden taşeron işçiler, taşerona kadro verilip verilmeyeceği konusunda gelecek olan net açıklamayı bekliyor. "Taşerona kadro son durum" şeklinde internet üzerinde arama yapan ve taşerona kadro müjdesini bekleyen yüz binlerce işçi, bekleyişini sürdürüyor.

        HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN: "TAŞERON SİSTEMİNİ YENİ BİR ANLAYIŞLA DEĞİŞTİRİP DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR"

        Kamuda taşeron işçi uygulamasının devamının ortadan kalktığına dikkati çeken Arslan, "HAK-İŞ olarak biz, taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi olarak istihdam edilmesi talebimizi her fırsatta yenilemeye devam ettik. Kamunun en temel hizmetlerini yerine getiren taşeron şirketlerdeki çalışan arkadaşlarımızın en doğal hakkı kamuda kadrolu işçi olarak çalışabilmeleri.

        Bu konuda da HAK-İŞ kararlılığını her seferinde ortaya koymuştur."dedi. Özel Sözleşmeli Personel (ÖSP) talebinin HAK-İŞ'in direnişiyle gerçekleşmediğini savunan Arslan, ÖSP benzeri bir çözümü asla kabul etmeyeceklerini, sürdürülemez hale gelen taşeron sisteminin yeni bir anlayışla değişip dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Hükümetin 2023 hedeflerinde yer alan işsizliğin yüzde 5'lere çekilmesi amacının gerçekleşmesini istediklerini dile getiren Arslan, işsizlikle mücadele konusunda atılacak adımları destekleyeceklerini kaydetti.

        TAŞERON DÜZENLEMESİ İÇEREN TORBA TASARI, PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU'NDA KABUL EDİLDİ

        Plan ve Bütçe Komisyonu'nda dün kabul edilen Torba Tasarı kapsamındakamu kurumlarında çalıştırılacak taşeron personel sayısı ile idareler, hizmet türleri, işin yapıldığı yer gibi ücret düzeyini etkileyen unsurların biri, birkaçı veya tamamı dikkate alınarak ihale dökümanında belirlenecek ücret ve benzeri mali ödemelere ilişkin tavanların tespitinde Maliye Bakanlığı'nın uygun görüşü alınacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa