Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bodrum-Alaçatı sinek avlıyor...

Şimdi, "E dur daha yaz yeni başladı" diyeceksiniz ama yok yooook hiç de yeni başlamadı. Normalde "Otellerinde yer olmayan, restoranlarında, beach'lerinde yer olmayan. Hatta bir ay sonrasına yer bulunamayan" birçok yer boş.

Neden??? Çünkü çok pahalı!!!.

Daha geçen gün, "4 kahveye bin 200 TL alıyorsan bu tatilci de kaçar" diye bir yazı yazmıştım.

Kaçıyor arkadaş. Çünkü gerçekten çok pahalı. Evi olan evinden çıkmıyor, çıkamıyor. Hatta öyle ki, bazı yerler kafasına göre fiyat belirliyor, tatilciyi de canından bezdirdi.

Geçtiğimiz gün bir arkadaşım, "Çocuk haklı olarak aktivite istiyor. Her gün bir yerlere götürmeye çalışıyorum. Her gün gittiğimiz yerlerde sürekli fiyat değişiyor. İnanılır gibi değil artık evden çıkmıyorum. Bodrum çıldırmış" diye dert yanıyor.

Kimi arkadaşım, "Ağustos ayında evi kiraya verip İstanbul'a döneceğim. Buradaki fiyatlara yetişemiyorum" diyor.

Ve bilin bakalım bu evler kimlere kiralanıyor; yabancılara!

Ah ki ne ah...

Vah ki ne vah... Yani iş lahmacun fiyatından çıktı. Durum çok ciddi.

***

Ada doldu alamayız

Önceki gün bir arkadaşım ile sohbet ediyoruz bana, "Bodrum'dan adaya gittik bizi kapıdan çevirdiler" dedi.

Ben de saf saf bizim adalardan biri zannediyorum; "Hangi ada sizi geri çevirdi ya ne alaka?" diye sazan gibi atladım. O da Yunan adalarından birine gittiğini söyleyerek, "Saatlerce beklettiler. Sonra da kapasite doldu diye geri çevirdiler" dedi.

Ama bunu sadece onlar yaşamıyormuş meğer birçok kişi yaşamış. Yunan adalarına gidip kapıdan çevrilen çok olmuş "Kapasite doldu alamayız" diye. Güler misin ağlar mısın? Milletin adalarını dolduruyoruz, bizimkiler boş. Ve işte olan oldu. Geçmişler olsun...

Kapıda vize dönemi başladığı zaman ben de birçok kişi gibi, "Geçmiş olsun bu sene Bodrum çok zarar görür. Hele ki, bu fiyatlarla" demiştim olan oldu. Millet kaçıyor haklı olarak. Yakında çalışan en iyi eleman da gider. Çünkü duyduğuma göre Bodrum'da birçok mekan eleman çıkartmış geçen hafta. Düşünün sezon daha başlamadı söz de... Demek ki, Temmuz-Ağustos ayı için beklenen randımanı göremiyor bazı işletmeler.

Çünkü "Bilmem hangi adada şunu yedik, bunu yedik, şunu içtik, bunu içtik, şu kadar para ödedik sudan ucuz" diye diye anlatıp oralara kaçıyor insanlar. Çünkü gerçekten bizim ülkemizdeki fiyatlarla karşılaştırınca ucuz kalıyor.

Sizi bilmiyorum ama ben çok üzülüyorum.

Bizim denizimiz, havamız, doğamız, yemeklerimiz gibi yok. Ama ülke insanı olarak tatil yerleri o kadar pahalı ki bir şey yapamıyoruz.

Bakın parası olan, zengin bile şikayetçi. Artık "Zenginin parası, züğürdün çenesini yorar" durumundan da çıktı iş. Ki ben para-pahalılık hakkında pek yazı yazmayı sevmem. Ama maalesef millet kafasına göre fiyat politikası belirlediği ve "Nasıl olsa her şey pahalı yap sen de şu kadar fiyat" diye her gün müşteriye farklı hesap götürenlerin kabahati ve aç gözlükten başka bir şey değil kimse kusura bakmasın.

***

Vale fiyatlarını hiç söylemiyorum

Gazeteci arkadaşım Orkun Ün'de geçtiğimiz gün yazdığı Bodrum'da vale fiyatlarını hiç söylemiyorum bile. Almış başını gidiyor. Ve inanın her zaman gittiğimiz yer de sürekli fiyat değişikliği yapılıyor.

Nedenini sorduğunuz zaman, "E her şeye zam geliyor" deniyor.

Bazıları da kişiye göre fiyat veriyor. Evet evet turist gördükleri zaman farklı fiyat veriyor ki, inanın kulaklarımla duydum. Bakın bunu sadece valeler değil birçok yer yapıyor.

Ve bunun önüne geçilmezse daha da sevimsiz şeyler olacak gibi!!!

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar