Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Tüm dünyadaki mülteci çocukların yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri, Türk ve yabancı uzmanlar tarafından Antalya’da ele alındı.

Türkiye Milli Pediatri Derneği’nin gerçekleştirdiği ulusal kongrelerin 61.’si 15-19 Kasım 2017 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi. 2.000 çocuk doktorunun katıldığı kongrede Mülteci Çocukların Güncel Sorunları TMPD Genel Koordinatörü Kerem Hasanoğlu’nun ev sahipliğinde, uluslararası bir çalıştay ile masaya yatırıldı.

Çalıştay sonrası gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan TMPD Genel Koordinatörü Kerem Hasanoğlu: “Tüm dünyada 65 milyon mülteci var. Bunların yarısı, yani 30-35 milyonun çocuk olduğu tahmin ediliyor. Mart 2011’den bu yana ise sadece Suriye’de 11 milyon kişi evlerinden oldu. Savaştan toplam 6 milyon çocuk etkilendi. Türkiye’de 200 binin üstünde kişi geçici barınma merkezlerinde (26 MERKEZ 10 şehirde Ş.Urfa, G.Antep, Kilis, K.Maraş, Mardin, Hatay, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Malatya) toplam 3.milyonun üzerinde kişi var. Bunların da 1.5 milyondan fazlası çocuk. Hasanoğlu, “Çalıştay’da mülteci çocukların güncel durumu, mağdur olmuş zarar görmüş çocuklarda IPA’nin rolü, Türkiye’deki Mülteci Çocuklar ve TMPD’nin Çalışmaları, Türkiye’deki Mülteci Ergenler ve TMPD’nin Çalışmaları, Mülteci Çocuklarda Akıl Sağlığı: Risk, İyileşme/Düzelme, Önleme ve Mücadele Etme, Mültecilerde Erken Yaş Çocukluk, Okul Çağı ve Ergenlik Döneminde Akıl Sağlığı, konuları tartışıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve mülteci çocuklar üzerine çalışmalar yürüten uzmanların ortak fikri ise; mülteci çocukların yaşadığı psiko-sosyal bozukluklar olduğu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ