HT Gastro
Seyahat

Fotoğraflara gizlenmiş cennet

En huzurlu ya da en çılgın seyahat hayallerinize cevap verebilecek sonsuz seçenekle dolu Türkiye.

Giriş: 08.04.2023 - 10:41 Güncelleme: 10.04.2023 - 12:23
Haberler Gastro Seyahat Türkiye'den gizli koylar ve gizlenmemiş cennetler

Antik kentler, gizli koylar, saklı güzellikler ve eşi benzeri olmayan doğal destinasyonlar. Sadece fotoğrafları bile heyecanlandırmaya yeter çoğu zaman.

1

HALFETİ

Masal diyarı Eski Halfeti. Şanlıurfa'ya giderseniz es geçmemeniz gereken yerlerden biri. Fırat Nehri'nin sularının altında kalan taş mimarisiyle "Saklı cennet" ya da "Kayıp kent" olarak da tanınan bozkırın ortasındaki sahil kenti.

Foto sahibi: Halil Bekar @bekartravels

2

İĞNEADA LONGOZ ORMANLARI

İğneada Longoz Ormanları’nın en etkileyici noktalarından biri. Çünkü bir longozda görülebilecek tüm ekosistemleri bir arada barındırıyor: dere, göl, kumullar, longoz ormanları ve deniz. Bulanık Dere’nin Karadeniz’e döküldüğü yerde oluşturduğu kumul birikintileri, lagün gölü Aypoloz’u doğurmuş. Yöre halkının “Deniz Gölü” de dediği lagünün arkasındaysa, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı'nda “Mutlak Koruma Bölgesi” olarak işaretlenen subasar ormanları görülüyor.

Foto sahibi: @atlasdergisi Bülent Özalp @bulentozalp

3

AŞIKLAR YOLU, GÖKOVA

Gökova seyir tepesinden Akçapınar Köyü'ndeki ağaçlı yol, aşıklar yolu da deniyor. Bambaşka bir dünyaya uzanan yol. Mutlaka yürümeniz gerek.

Foto sahibi: @turanyaman Turan Yaman

4

Efes Antik Kenti

Antik dünyanın en önemli metropollerinden biri. Son derece görkemli bir metropolis. Eşsiz mimari eserleri binlerce yıldır ayakta olan bu mega antik şehrin yarısından fazlası hala toprak altında.

Foto sahibi: Halil Bekar @bekartravels

5

Akbük, Haydar Koyu, Didim, Aydın

Didim-Bodrum Paralelinde Akbük'e 17 km yakınlıkta bulunan Haydar Koyu, bölgenin en temiz ve en güzel denizine sahip efsane koylardan biri. Yolun bozuk olması ve insanların bu güzel yeri daha keşfetmeyi başaramamış olması, koyun doğal güzelliğini koruyan en önemli etken.

Foto sahibi: Süleyman Özdüzen @suleymanozduzen

6

DALYAN

Foto sahibi: @yurtyapanc Çağatay Yurtyapan

7

BODRUM GÜMÜŞLÜK

Foto sahibi: @frht.idog Ferhat İdoğ

8

Cennet Koyu, Yediburunlar, Fethiye

Foto sahibi: @diana.in.diana

9

Akbük, Muğla

Akbük'te şu şahane manzaraya karşı oturup huzurun keyfini çıkarmayı kim istemez ki..

Foto sahibi: halil ibrahim bayrakcı @hibayrakci

10

İzmir Urla

Foto sahibi: Hüseyin ŞALIŞ @huseyin.salis

11

Asos, Behramkale, Çanakkale

Ulaşımın biraz zor olmasından dolayı sakin ve huzurlu olan bölge kafa dinlemek isteyenler için kesinlikle gidilmesi gereken yerlerdendir.

Foto sahibi: Hüseyin ŞALIŞ @huseyin.salis

12

Saros Körfezi, Edirne

Hem Gelibolu yarımadası tarafında, hem de Trakya tarafında eşi bulunmaz sahillere ve koylara sahip Saroz körfezi Ege Denizinin en tuzlu suyuna sahip. En büyük özelliği dünya üzerinde kendi kendini temizleyebilen 3 körfezden biri olması. Türkiye’nin en temiz bölgelerinden biri.

Foto sahibi: @bsraergncdndar Büşra Ergenç Dündar

13

Trabzon

Foto sahibi: Halil Bekar @bekartravels

14

Tarsus Şelalesi

Foto sahibi: @ali__mai

15

Darlık Barajı, İstanbul

İstanbul’da yaşayanların karantina sonrasında rahat nefes alabileceği ve huzura kavuşacağı bir kamp yeri. Kamp yapmak, doğa yürüyüşü yapmak, balık tutmak, bisiklet sürmek ve ATV ile offroad yapmak için oldukça elverişli. Darlık Barajı, Şile yolu üzerinde bulunan baraj göllerinden biri. Darlık Barajı ve İstanbul arası mesafe 60-70 kilometrer. İstanbul’dan Şile Otoyoluna çıkarak sırasıyla; Sultançiftliği Taşlıtepe Devlet Ormanı, Alemdağ Ormanı, Avcıkoru Tabiat Parkı ve Yeşilvadi’yi geçerek Darlık Barajı’na varabilirsiniz.

Foto sahibi: murat aksu @murataks34

16

Mordoğan Ayıbalığı Koyu

İzmir'in en temiz 5 koyundan biri olan Koy, Karaburun'un Mordoğan beldesinde yer alıyor. Kayalıklardan meydana gelen koy, oldukça dalgasız ve sakin bir denize sahip. Koyda, Karaburun Belediyesi'ne ait şemsiyeler ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Koyun içerisinde bungalov evlerden oluşan bir konaklama tesisi de yer alıyor.

Fotoğraf Sahibi: @bsayinta Betül Sayınta

17

Kelebekler Vadisi, Fethiye, Muğla

Sahip olduğu endemik türler nedeniyle dünya mirası olarak korunması önerilmiş 100 dağdan biri olan Babadağ'ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi, 8 Şubat 1995'te 1. derecede doğal sit ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır. 350 metreye ulaşan sarp kayalık duvarlarla çevrili olan Vadi ismini, barındırdığı 80'den fazla kelebek türünden ve özellikle kaplan kelebeğinden almıştır. Kaynağı Faralya mahallesinde bulunan ve 50 metre yükseklikten dökülen şelale, Vadi'nin ortasından geçen bir dere ile Akdeniz'e ulaşır. Kelebekler Vadisi'ne ulaşım ya Ölüdeniz'den kalkan teknelerle sağlanır. ya da Faralya (Uzunyurt) mahallesinden bir patika ile ulaşılır; fakat Faralya köyünden aşağı inen patika ipli tırmanış rotaları, uçurumlu ve değişken yüzeyi nedeniyle tehlikelidir ve mutlaka bir rehber eşliğinde yapılmalıdır.

Fotoğraf Sahibi: Mustafa Özsayan @mustafa0zsayan

18

Sığacık, Seferihisar

Fotoğraf Sahibi: @bsayinta Betül Sayınta

19

Datça, Akvaryum Koyu

Fotoğraf Sahibi: Mustafa Özsayan @mustafa0zsayan

20

Kabak Koyu, Fethiye, Muğla

Herkesin bir kez olsun görmesi gereken bir yer kabak koyu

Foto sahibi: Mustafa Özsayan @mustafa0zsayan

21

Ekmeksiz Plajı, Seferihisar, İzmir

Fotoğraf Sahibi: @egeninkarsikiyisi Seher Erdoğan

22

Kalemya Koyu, Muğla

Fotoğraf sahibi: @lifeasatrip

23

Bolu, Seben Gölü

Bolu'daki Seben gölü yapay bir göldür. Çevresinde yemyeşil çam ormanları bulunan Seben Göl'ü, Abant gölünün 4 katı büyüklüğündedir.

Fotoğraf Sahibi: @hamityalcn Hamit Yalçın

24

Amasra, Bartın

Bartın iline bağlı olan Amasra, Kuzeye doğru uzanmış bir burun, burnun iki yanında korunaklı liman görevi gören iki koy ve ana karaya bağlı ve bağımsız adaları ile ziyaretçilerine eşsiz bir görsel güzellik sunar. Hem 3000 yıllık tarihi, hem yerel sanatları, hem de kendini çevreleyen ormanlık alanları ile görülmeye değer yerlerden biridir. Halen özgün balık lokantaları, temiz orta boyuttaki otelleri ve sayısız ev pansiyonuyla turizme katkıda bulunmaktadır.

Foto sahibi: @ahmet.erdem Ahmet Erdem

25

Kleopatra Havuzu, Denizli

Milattan önce 2. yüzyıldan kalan Hierapolis kentindeki Antik Havuz, nam-ı diğer Kleopatra Havuzu. UNESCO koruması altında, Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki sit alanı Hierapolis Antik Kenti içinde, Pamukkale Travertenleri’nin hemen yukarısındaki alanda yer alıyor.

Fotoğraf Sahibi: @gezentiadam Yaman Hüseyin Kayhan

26

Akyaka, Akbük Yolu

Fotoğraf Sahibi: Emir Alsancak @styleofitaly

27

Altonoluk Şahinderesi Kanyonu, Balıkesir

Balıkesir sınırları içerisinde Kaz Dağları Milli Parkı’nda bulunan Edremit ilçesi Altınoluk beldesine bağlıdır. Balıkesir şehir merkezinden yaklaşık olarak 115 km uzaklıktadır. Görsel açıdan harika bir manzara ortaya çıkaran şelalede yüzebilir ve sıcak havanın etkisini bir nebze olsun atlatabilirsiniz. Bunun yanı sıra bölgenin tam anlamıyla orman özelliklerini yansıtması sayesinde harika fotoğraflar çekinebilirsiniz.

Fotoğraf Sahibi: @iki_kurtlu

28

Albay Koyu, Akyaka

Fotoğraf Sahibi: Emir Alsancak @styleofitaly

29

Korsan Koyu, Antalya

Bu sahilde küçük bir mağara bulunmaktadır. Antik çağlarda, bu bölgeler korsan kralı Zeniketes’in eline geçtiği için Korsan Koyu denilmektedir. Çok yakınında bulunan Adrasan sahiline bağlı Suluada‘da çıkan kaynak suyundan da Korsanların su ihtiyaçlarını karşıladığı düşünülmektedir.

Foto sahibi: @dogadasin

30

Arapapıştı Kanyonu, Aydın

Arapapıştı Kanyonu diğer adı ile İnceğiz Kanyonu, Aydın'ın Bozdoğan ilçesindedir. Kanyona gitmek için en iyi zaman ilkbahar ve sonbahar mevsimleridir.

Fotoğraf Sahibi: @mzffrctnkya Muzaffer Çetinkaya

31

Akyaka, Azmak Nehri, Muğla

Fotoğraf Sahibi: Emir Alsancak @styleofitaly

32

Beldibi, Gizli Koy, Antalya

Antalya merkeze 26 km uzaklıkta eski Antalya yolu üzerinde olan bu enfes koyun adı Gizli Koy. Eski çamdağ tünelini geçer geçmez tepeden aşağıya iniyorsunuz.

Foto sahibi: @dogadasin

33

Baklabükü Koyu, Turunç, Marmaris

Tertemiz, ışıl ışıl koylarda yüzmek

Foto sahibi: @hasibenursalih_ Hasibe Nur Salih

34

Korsan Koyu, Karaöz, Antalya

Korsan Koyu, Antalya’nın en özel koylarından biridir. Antalya’nın Kumluca İlçesine bağlı Karaöz Köyü’nün yakınlarında yer alır. Kamp alanı olarak tercih edebileceğiniz adreslerden birisidir. Korsan Koyuna, Olimpos yolundan ulaşıyorsunuz. Olimpos’a dönmeyip Adrasan’a devam ederseniz, yedi sekiz kilometre sonra isterseniz Gelidonya Fenerine isterseniz Korsan koyuna varmanız mümkün. Korsan Koyu’na giden yolun son 1-2 km si toprak yol, bu yüzden yere basık olan araçlar bu yolda biraz zorlanabilir.

Fotoğraf sahibi: @lkarakocl Abdullah KARAKOÇ

35

Doyran Göleti, Antalya

Doyran çayı üzerinde yer alan Doyran Göleti, etrafını çevreleyen dağ manzarası ve yemyeşil doğası ile eşsiz bir huzur ortamı sunuyor. Doğal güzellikleri ile kamp, trekking ve bisiklet sürmeye elverişli bölge, sakin bir çevreye sahip. Soğuk suyu ile ünlü olan göl, Antalya şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Alanda sadece çadır ve günübirlik ziyaret için uygun opsiyonlar bulunurken, temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz herhangi bir imkan bulunmuyor.

Foto sahibi: @dogadasin

36

Adrasan Balıkçı Koyu, Antalya

Fotoğraf: @lkarakocl Abdullah KARAKOÇ

37

Ölüdeniz, Fethiye

Foto sahibi: @birhayalinpesinde, Deniz Pehlivan

38

Kabak Koyu, Fethiye

Foto sahibi: @emre_celikkan Emre Çelikkan

39

Çıralı, Olimpos, Antalya

Fotoğraf: @lkarakocl Abdullah KARAKOÇ

40

Aşıklar Yolu, Marmaris

Marmaris'te romantik bir yürüyüş yapmak isteyenler için bu fotoğrafı buraya bırakıyorum.

Foto sahibi: @emre_celikkan Emre Çelikkan

41

Cennet Koyu, Bodrum

Foto sahibi: @hellopeople.co

42

Malatya, Arapgir

Foto sahibi: @ahmet.erdem Ahmet Erdem

43

Yassıca Takım Adaları, Göcek, Muğla

Foto sahibi: Selen & Anıl, @kus.bakisi

44

Tios Antik Kenti, Çaycuma, Zonguldak

Karadeniz kıyılarındaki Tios (Tieion) antik kenti eşsiz bir konumda, çünkü Karadeniz kıyılarındaki Yunan-Roman kentleri arasında, modern yerleşimler veya alüvyon-kum-çakıl altında kalmamış bilinen tek örnek. İÖ 7’nci yüzyıldan bugüne gelen kente ait kazılarda kale, sahil surları, su kemeri, tonozlu galeri, tiyatro, savunma kulesi ve mezarlar ortaya çıkarıldı.

Foto sahibi: @atlasdergisi Turgut Tarhan @turgut_tarhan

45

Kapuz Kanyonu, Antalya

Kapuz Kanyonu Antalya‘nın Aşağıkaraman Köyü‘nde bulunuyor. Yaz aylarında kanyonda yüzen, kanosu ile gezintiye çıkan, piknik yapan çok sayıda insan burayı ziyarete geliyor. Etrafı meyve ağaçlarıyla çevrili. Kanyonun suyundan beslendikleri için meyvelerin tatları oldukça güzeldir. Kamp yapmak mümkündür.

Fotoğraf Sahibi: @ugurerr07 Uğur Er

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER
İşte haftanın kültür sanat ajandası
Bu hafta vizyona giren dikkat çeken filmlerinin başında Dublör (The Fall Guy) yer alıyor. Eğlenceli bir aksiyon filmi izleme fırsatı veren Dublör'de, dublörlüğe geri dönen ve bir yandan kayıp yıldızı aramaya koyulan Colt Seavers'ın hikâyesini anlatıyor. Bu haftanın bir diğer dikkat çeken filmi Rekabet (Challengers). Luca Guadagnino yönetmenliğindedeki filmde, tenisi bırakmak zorunda kalınca koçluk kariyerine başlayan ve bu süreçte kendisini bir aşk üçgeninin içerisinde bulan Tashi’nin hikayesini konu ediniyor. Yerli korku filmleri arasında ise, yönetmenliğini ve senaristliğini Erman Bostan’ın üstlendiği Cadı filmi öne çıkıyor. Bir diğer yerli korku filmi de Zah-Har "Cin Ahalisi". Çocukların ve animasyon tutkunlarının ilgisini çekecek Küçük Don Kişot’un Maceraları (Giants of la Mancha), kasabasını korumaya çalışırken kendisini heyecan dolu bir maceranın içerisinde bulan bir çocuğun hikayesini konu ediniyor. Bu haftanın tiyatro oyunu ise yeni sahnelenmeye başlanan Kardeşlerimi Arıyorum oldu. 28 Nisan'a kadar devam edecek olan Artweeks İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonlarından, müze koleksiyonlarından eserler sanatseverlerle buluşuyor. Dünya Dans Günü kapsamında İBB Kültür tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası İstanbul Dans Günleri, 2 Mayıs Perşembe günü sona erecek. Haftanın kültür sanat ajandasını Haberturk.com Yazı İşleri Koordinatörü Kadir Kaymakçı, HT Mikrofon'da Helin Genç'e değerlendirdi.