Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Borsa, altın ve petrol çakıldı - Borsa Haberleri

        Dünya genelinde borsalarda sert düşüşler yaşanıyor. Sabah saatlerinde satış dalgası ilk olarak FinCEN belgelerinde adı geçen bankalarda başladı.

        Söz konusu bankaların regülatörlerle sorunlar yaşayıp ceza alma ihtimali yatırımcının banka hisselerinden kaçmasına yol açtı. Saat 17.00 itibarıyla Deutsche Bank hisseleri yüzde 7.19 düştü.

        Londra Borsası'nda İngiliz Standard Chartered ve HSBC'nin hisseleri ise sırasıyla yüzde 4.7 ve yüzde 3.8 düştü. HSBC'nin düşüşünde Çin-ABD arasındaki gerilimin artması da etkili oldu. Çin devlet medyası HSBC'nin Çin'in 'güvenilmez kurum' listesine girebileceğini iddia etti.

        REKLAM

        KORONA ENDİŞELERİYLE BİRLEŞİP ABD'YE DE SIÇRADI

        Avrupa bankaları için gösterge kabul edilen Euro Stoxx Banks endeksi ise yüzde 5.3 geriledi.

        Bankalardaki bu düşüş yeniden artan koronavirüs endişeleriyle birleşince Avrupa borsalarında sert düşüşler yaşandı. Londra Borsası'nda FTSE 100 yüzde 3.38, Paris'te CAC 40 endeksi yüzde 3.74, Alman DAX endeksi ise yüzde 4.37 düştü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki gerileme ise yüzde 2.24 oldu.

        Bu satış dalgası ABD'ye de yayıldı. S&P 500 yüzde 1.16, Nasdaq ise yüzde 0.13 düştü. Dow Jones'taki düşüş yüzde 1.84'ü buldu. Buradaki düşüşte ABD Kongresi'nin yeni ekonomiyi destek paketi üzerinde uzlaşamaması da etkili oldu.

        ALTINDA KÂR SATIŞLARI

        Borsalarda bu kaos yaşanırken yatırımcı beklenenin aksine genelde güvenli liman olarak görülen altına kaçmadı. Altının ons fiyatının son haftalarda 4. defa 1.950 dolarlık kritik seviyenin üzerinde tutunamaması kâr satışlarını tetikledi ve altın yüzde 3'e yakın değer kaybıyla 1.897 dolara düştü.

        PETROLDE TALEP ENDİŞELERİ

        Koronavirüs salgınının yeniden yükselişe geçmesi henüz bir resmi adım atılmasa da birçok ülke için karantina ve sokağa çıkma yasaklarının geri geleceği endişesini artırdı. Bu da doğal olarak petrol talebinin düşmesi anlamına geliyor. Bu sebeple son 24 saatte Brent petrolün varil fiyatında yüzde 4.3 düşüşle 41.3 dolara geriledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa