Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Fadime isminin anlamı nedir? Fadime ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Fadime isminin analizi
        • 1

          Fadime ismi toplumumuzda yaygın olarak kullanılan kız isimlerinden biridir. Geçmişten günümüze kullanılan Fadime isminin anlamı ve kökeni ebeveynler tarafından merak edilmektedir. Fadime isminin anlamı, Fadime ne demek, Fadime Kuran’da geçiyor mu, Fadime isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Fadime İsminin Anlamı

          İsimler anlamlarıyla bir bütün oluşturmaktadır. İsmi tamamlayan en önemli detay sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve isminin anlamını sorarız. Bilmiyorsak isminin anlamını araştırırız. Anne ve baba adayları için bu süreç kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Bunun için de genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım almaktadırlar. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimleri koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Fadime ismi de güzel anlamlar taşıyan isimler arasında yer almaktadır. Ülkemizde yaygın olarak kullanılmaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Fadime isminin anlamı şu şekildedir:

          • Çocuğunu sütten kesen kadın.
        • 2

          Fadime Ne Demek?

          Anne ve baba adayları için isim belirleme süreci kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. İsim seçerken özenle yaklaşırlar. Seçilen ismin karakter üzerinde etkili olduğu yönünde yaygın bir görüş bulunmaktadır. Bu sebeple de isim belirlerken ince eleyip sık dokurlar. Bazı ebeveynler anne ve babasının ismini çocuğuna koyarlar. Kimileri ise modern ve pek duyulmayan isimleri tercih ederken kimileri geleneksel isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Anne ve baba adayları isimlerin sahip oldukları anlamların tümünü bilmek isterler. Fadime ismi toplumumuzda yaygın olarak kullanılan ve kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Fadime ismi; çocuğunu sütten kesen kadın anlamına gelmektedir.

        • 3

          Fadime Kuran’da Geçiyor Mu?

          Ebeveynler çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Kimi için ismin kökeni önemlidir. Toplumumuzda yalnızca Türkçe kökenli isimler yer almaz. Farklı kökenli isimler de bulunmaktadır. Bazıları kulağa hoş gelen ve kolay telaffuz edilen isimleri tercih etmektedir. Kimileri ise ismin manevi değeriyle ilgilenir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını ister. Bu sebeple de genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Çocuğuna Fadime ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Fadime ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da geçip geçmediğini araştırmaktadır. Fadime ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Fadime ismini koymak caizdir.

        • 4

          Fadime İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda adeta bir akım haline dönüşmüştür. Bir nevi karakter tahlili görevini üstlenmektedir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Fadime ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Misafir ağırlamayı severler. Dostlarının sorunlarına çözüm bulmak isterler. Cesurdurlar. Arkadaşlarına elinden geldiğince yardım etmek isterler. Özgürlüklerine düşkündürler. Düzenli ve sistemli çalışırlar. Baskıdan hoşlanmazlar. Diğer kişilerden farklı düşünürler. Arkadaşları tarafından oldukça sevilirler. Güçlü karakterleriyle tanınırlar.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa