Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul DONACAĞIZ! AKOM uyardı! Karla karışık yağmur ve don alarmı! Son dakika haberi | Son dakika haberleri

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte yılbaşında karla karışık yağmur ve don riskine karşı uyarıda bulundu.

        AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İzlanda üzerinden gelen soğuk hava dalgalarının etkisi altına giren megakentte, sıcaklıklar sıfırın altına düşecek.

        Bugün itibarıyla kuzeyli yönlerden saatte 30 ila 60 kilometre arasında esen sert rüzgarlar şehri etkisi altına alırken, gün içerisinde sıcaklıkların 6 derece civarına yükselmesi bekleniyor.

        Sıcakların akşam saatlerinden itibaren hızla düşerek gece yarısı 1 derecelere kadar gerileyeceği kentte, kuzey ve kuzey batı bölgeleri başta olmak üzere, aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

        REKLAM

        Özellikle akşam saatlerinden itibaren kuzey ve batı bölgelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.

        İstanbul'da hava sıcaklıklarının, 3 ve 6 Ocak hariç, 14 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği bekleniyor.

        Hava tahminlerini bildiren AKOM, gizli buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

        VALİLİK'TEN UYARI

        İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "Kar yağışı özellikle Şile, Beykoz, Ümraniye, Çekmeköy, Sultanbeyli, Sancaktepe, Pendik ilçelerinin yüksek ve kuzey kesimleri, Sarıyer’in kuzeyi, Arnavutköy ve çevresinde, yerde örtü oluşturacak şekilde etkili olması tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

        FOTO: AA
        FOTO: AA

        VALİ GÜL'DEN GÖREVLİ POLİSLERE ZİYARET

        15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde denetim yapan polis ekiplerini ziyaret ederek görevli personelin ve denetim noktasında durdurulan sürücülerin yeni yılını kutlayan İstanbul Valisi Davut Gül, “Kamu görevlileri olarak şehrimizde hemşehrilerimizin huzur içerisinde yeni yıla girmesi için bütün tedbirleri aldık. Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik başta olmak üzere tüm ekiplerimiz 7/24 sahada. 15 Aralık’tan itibaren yoğunlaştırılan tedbirler bugün de devam ediyor. Bin 661 denetim noktamız, 725 kara aracımız, 37 deniz unsurumuz, 4 helikopterimiz ve 50 bin 427 mesai arkadaşımızla hemşehrilerimizin güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

        İstanbul Valisi Davut Gül, yeni yıla saatler kala 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde görev yapan polis ekiplerini ziyaret etti. Görev başındaki ekiplerin yeni yılını tebrik eden Vali Gül, denetim noktasında durdurulan sürücülere tatlı ikramında bulundu. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, İl Jandarma Komutanı Korgeneral Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tümamiral Serkan Tezel ile Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar da eşlik etti.

        ‘50 BİN 427 MESAİ ARKADAŞIMIZLA HEMŞEHRİLERİMİZİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLIYORUZ’

        Açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Davut Gül, “İyi seneler diliyoruz. Allah’a hamdolsun bir senenin daha sonuna geldik. Rabbim tekrarına kavuştursun. İnşallah bir sonraki yıl, başta Gazze olmak üzere dünyada zulümlerin ortadan kalktığı bir yıl olur. Bu vesileyle, özgürce yaşamamıza vesile olan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyoruz. İstanbullu hemşehrilerimizin yeni yılını tebrik ediyoruz. Kamu görevlileri olarak şehrimizde hemşehrilerimizin huzur içerisinde yeni yıla girmesi için tüm tedbirleri aldık. Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Göç İdaresi başta olmak üzere bütün ekiplerimiz şu an 7/24 sahada. Bu çalışmalar 15 Aralık’tan itibaren yoğunlaştırılarak bugüne kadar geldi ve hafta sonuna kadar aynı tempoyla devam edecek. Bin 661 denetim noktamız, 725 kara aracımız, 37 deniz unsurumuz, 4 helikopterimiz ve 50 bin 427 mesai arkadaşımızla birlikte hemşehrilerimizin güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

        FOTO: AA
        FOTO: AA

        ‘GÜRÜLTÜYLE İLGİLİ DENETİMLERİMİZ SABAHA KADAR DEVAM EDECEK’

        Vali Gül, “Bütün hastanelerimiz 7/24 sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. 340 istasyonda görev yapan 1304 sağlık personelimiz 112 sağlık hizmetlerini sürdürüyor. Aynı şekilde AFAD, AKOM, itfaiye ve zabıta ekiplerimiz de görevlerinin başında. Tarım İl Müdürlüğümüzden 813 personel sahada gıda denetimleri yapıyor. Ticaret İl Müdürlüğümüz ise 90 personelle fahiş fiyatlar başta olmak üzere vatandaşlarımızın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen konularda denetimlerini sürdürüyor. Elektrik, su, doğalgaz ve haberleşme gibi hizmetlerde yaşanabilecek kesinti ve arızalara karşı nöbetçi ekiplerimiz görev başında. Trafik ve beklenen kar yağışıyla ilgili karla mücadele ekiplerimiz hazır durumda. Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri trafiğin açık kalması için çalışmalarını sürdürüyor. Gürültüyle ilgili denetimlerimiz de sabaha kadar devam edecek. Bu vesileyle, sahada görev yapan tüm mesai arkadaşlarımıza ve İstanbul’un daha güvenli olmasına katkı sunan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Tekrar iyi yıllar diliyorum" dedi.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Artvinde çığ meydana geldi

        Artvinin Ardanuç ilçesine bağlı Zekeriya köyünde çığ meydana geldi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa