Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Polonya Krab adını verdiği obüsünün tanıtımını yaptı - Savunma Sanayi Haberleri

        Polonya Krab adını verdiği obüsünün tanıtımını Polonya'da düzenlenen MSPO Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda yaptı. Sabah'ın haberine göre yeni obüs için örnek olarak alınan model ise Türk fırtınası oldu. Güney Kore ve Türkiye'nin ortak üretim yaptığı fırtına obüslerinde Polonya şasi olarak Samsung'u zırh olarak da MKEK'nin modelini kullanacak. Krab 155mm'lik adı verilen yeni obüs, otomatik mermi doldurma sistemine de sahip olacak. Yeni bir Polonya ateş kontrol sisteminin de geliştirileceği obüsün kararı iki yıl önce alındı.

        2020'YE KADAR 120 OBÜS

        Obüsün kule tasarımı için ise İngilizlerin AS90M Braveheart adlı modeli kullanılacak. 24 adet kulenin hazır olduğu belirtilirken 2020'ye kadar 120 adet obüs üretilmesi planlanıyor. Ayrıca Güney Kore'den 10 adet şase alımı da yapıldı. Öte yandan Polonya'daki fuarda Roketsan firması WZL1 firmaları 2.75 lazer güdümlü CİRİT ve Uzun Menzilli Tanksavar UMTAS füzelerinin Polonya Silahlı Kuvvetleri envanterindeki platformlara entegrasyonu konusunda işbirliğine yönelik bir anlaşma imzaladı.

        İmza töreninde konuşan Jan Pietowski, uzun yıllar boyunca, Polonya Silahlı Kuvvetleri için çeşitli proje ve sistemler geliştirdiklerini söyledi. Pietowski, Roketsan ürün ve sistemlerinin farklı platformlara entegrasyonunun sadece Polonya'da değil dünyada da farklı kapılar açacağını kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa