Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Edirne Haberleri

EDİRNE (AA) - AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 82. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Sezen, mesajında, 5 Aralık 1934 yılında Anayasa'da yapılan değişikliklerle Türk kadınının milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip olduğunu hatırlattı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1925’teki nutuklarında "Bir milletin yalnız erkeklerinin ilerlemesiyle o millet yükselemez çünkü eğer kadın aynı ölçüde ilerleme halinde olmazsa erkeğin yükselmesi mümkün değildir" sözleriyle kadının toplumdaki yerine işaret etiğini ifade eden Sezen, şunları kaydetti:

"Kadınlar Kurtuluş Savaşı'nın en önemli unsurlarından biriydi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin ilanından sonra aldığı bu kararla medeni ülkelerin birçoğunda kadından esirgenen bu hakkı dünyada ilk defa Türk kadını vererek, kadına verilen değeri ve önemi göstermiş, diğer milletlere örmek olmuştur. AK Parti hükümeti olarak bizlerde gerçekleştirdiğimiz icraatlarla TBMM'de çıkardığımız yasalarla kadın haklarının uygulamaya geçirilmesi adına önemli adımlar atmış. Anayasamızda kadınlara pozitif ayrımcılık tanınması yönünde değişiklikler yapmış, kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarını daha etkin kullanmaları, kamusal ve toplumsal alandaki varlıklarını sağlamlaştırmaları için birçok düzenlemeler yapmış bulunmaktayız. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 82. yıl dönümünü kutluyor, İstiklal Savaşımızda kahramanca mücadele eden kadınlarımızı rahmetle anıyor, toplumun temelini oluşturan bütün kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım."

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri