Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Denizli Haberleri

DENİZLİ'nin Çal ilçesindeki Kısık Kanyonu'nda gerçekleştirilen yaralı kurtarma tatbikatı, gerçeğini aratmadı. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri senaryo gereği; 50 metrelik yamaçta düşüp, ayağını kırılan ve mahsur kalan yaralıyı kurdukları sistemle kurtardı.

AKUT Denizli ekipleri yaşanabilecek olumsuz olaylara hazırlıklı olmak amacıyla, Kısık Kanyonu'nda tatbikat yaptı. Senaryo gereği, yürüyüş yaparken 50 metrelik yamaçtan düşen ve ayağının kırılması sonucu mahsur kalan bir kazazede için kurtarma çalışması başlatıldı. Kazazedenin bulunduğu alanda su akıntısı ve debinin fazla olması nedeniyle yaralıya su yoluyla ulaşılamadı. Bunun üzerine ekipler, ip kullanarak yamaçtan aşağı sarkarak yaralının yanına gitti. Yaralının kırık ayağına ilk müdahaleyi yapan ekipler, kısa sürede makara sistemi kurarak, kazazedeyi yukarı çıkardı. Yaralının sağlık ekiplerine teslim edilmesiyle, tatbikat sona erdi.

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri