Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet
Haberler Yerel Haberler Bitlis Haberleri

BİTLİS (AA) - Bitlis'in Hizan ilçesinde "Dini İstismar ve Tehdiş Hareketi (DEAŞ)" konferansı düzenlendi.

Hizan Müftülüğü tarafından İlçe Kültür Merkezinde düzenlenen konferans, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra "Samimiyet" konulu sinevizyon gösterisinin yapıldığı konferansta, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Nur Akdoğan, "Dini İstismar ve Tehdiş Hareketi (DEAŞ)" konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Bir Müslümanın bir hatasına bakarak onu kafir ilan etmenin İslam dinine ters düştüğünü belirten Akdoğan, şöyle devam etti:

"İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek üzere Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur.

DEAŞ oluşumunu ve gelişmesini etkileyen yerel nedenler arasında, Maliki hükümetinin iktidara gelişi ile Irak'ta Şii yanlısı politikanın güç kazanması, Irak'ın üçe ayrılan parçalı yapısı nedeni ile meydana gelen güç ve yönetim boşluğu yer almaktadır.

Günümüzde ortaya çıkan bu örgüt, İslam'ın hak ve adalet anlayışına, sevgi, şefkat ve rahmet mesajlarına gölge düşürmüş, medeniyet yürüyüşünü sekteye uğratmış, Batı dünyasında İslamofobik korkuların oluşmasına sebep olmuş ve medeniyetler arası çatışma üretmek isteyen görüş ve çıkar odaklarının aracı haline gelmiştir."

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri