Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bayraktar: Karadeniz gazında üretim iki katına çıkacak, 2026 yeni dönem olacak - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Karadeniz’deki doğal gaz üretiminin günlük 10 milyon metreküpe ulaştığını, Sakarya Gaz Sahası’nda üretimin iki katına çıkarılmasıyla 8 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak seviyeye ulaşılacağını söyledi.

        "GÜNLÜK YAKLAŞIK 10 MİLYON METREKÜP ÜRETİM 4 MİLYON HANEYE DENK GELİYOR"

        Bayraktar, “2023’ten bu yana kendi gazımızı üretiyoruz. Günlük yaklaşık 10 milyon metreküp üretim 4 milyon haneye denk geliyor. Sakarya sahasında bu üretimi iki katına çıkaracağız; 8 milyon haneye yetecek gazı inşallah devreye alacağız” dedi. Aynı sahadan 20 yıl boyunca vatandaşlara gaz sağlanmasının planlandığını belirten Bayraktar, 2026’nın mevcut üretimi artırmak ve yeni aramalar için “kritik bir yıl” olacağını vurguladı.

        "ŞU ANDA 5 BİNİN ÜZERİNDE İNSAN ÇALIŞIYOR, MART AYINDA 7 BİNE ÇIKACAK"

        Bölgede istihdama da değinen Bayraktar, “Şu anda 5 binin üzerinde insan çalışıyor, mart ayında 7 bine çıkacak. İnşallah Osmangazi’yi buradan uğurlayacağız” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan iki yeni gemi “Çağrı Bey” ve “Yıldırım”ın filoya katıldığını anımsatan Bayraktar, 7. nesil ultra derin deniz arama gemisi Yıldırım’ın Karadeniz’e geleceğini söyledi. 2026’da petrol ve doğal gaz aramacılığında “yeni bir dönemin” başlayacağını belirten Bayraktar, 6 keşif amaçlı sondaj planladıklarını açıkladı.

        "GABAR’DA HUMMALI BİR ÇALIŞMA VAR, 3 BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR"

        Karadaki faaliyetlere ilişkin olarak da “Gabar’da hummalı bir çalışma var, 3 bin 500 kişi çalışıyor. Diyarbakır’da kaya petrolüyle ilgili çalışmalarımız sürüyor” diyen Bayraktar, enerjide bağımsızlık hedefi doğrultusunda “enerjiyi vatandaşlara kaliteli ve uygun fiyatla sunmaya devam edeceklerini” ifade etti.

        İHA SALDIRILARI

        Bayraktar, altyapı güvenliğine yönelik bir soruyu ise “Çok alışık olmadık bir saldırı tipi. Ekiplerimiz çalışıyor. Altyapı güvenliğiyle ilgili uzun zamandır çalışıyoruz, ekstra önlemler almaya gayret ediyoruz” sözleriyle yanıtladı.

        ÖNERİLEN VİDEO

        Kayseri'de AFAD ekipleri mahsur kalan araçlara koştu

        Kayseri'nin Sarız ilçesinde kar yağışı nedeni ile kayarak kaza yapan ve mahsur kalan araçlara AFAD ekipleri koştu. (İHA)

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa