Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "gayri milli" açıklamasını değerlendirdi.

"Kılıçdaroğlu son zamanlarda bu tip tutarsız yaklaşımları çok cömert bir şekilde kullanıyor." diyen Çelik, "gayri milli" tartışmasında, CHP ile ilgili çok net bir veriye sahip olduklarını ifade etti.

CHP'nin Libya ile ilgili açıklamalarından örnek veren Ömer Çelik, "Biz orada Birleşmiş Milletlerin meşru kabul ettiği hükümetle iş birliği yapıp Türkiye'ye düşmanlık eden Hafter tarafıyla mücadele ederken, CHP'den gelen açıklama Hafter'in seküler birisi olduğu, o yüzden desteklenmesi gerektiği idi. Hafter'in sekülerlikle bir ilgisi yok ama aynı zamanda Hafter, Türkiye Cumhuriyeti'nin oradaki askerlerini ve oradaki meşru çıkarlarını hedef alan bir yaklaşım içerisine giriyordu, Türkiye Cumhuriyeti'ne silah çekmiş birisiydi. CHP tuttu, Hafter'in desteklenmesi gerektiğini söyledi. Dolayısıyla burada kim milli, kim gayri milli net bir şekilde ortaya çıktı." diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ