Habertürk
Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Jetpack Jo's World Tour oyununu bitiren 10 bin sterlin ödül kazanıyor. Sadece bu mu? Yıllardır oyunlardan kazananlara katılmak isterseniz ya da ben uğraşamam mobil bir uygulama olsun ufak ufak kazanayım düşüncesindeyseniz size uygun oyunları ve mobil uygulamaları derledik

Kübra GENÇ / HABERTURK.COM EKONOMİ 

kgenc@haberturk.com

Jetpack Jo's World Tour oyununu bitirene tam 10 bin sterlin yani 45 bin TL'lik ödül vermeyi hedefliyor. Android ve iOS platformlarında yer alan Jetpack Jo's World Tour'un geliştiricisi Jetpack Jo, hatta bunun için sitesine bir sayaç eklemeye de karar verdi.

Sayaca göre Jetpack Jo's World Tour'u bitirmek için bugünden itibaren tam 38 gününüz var.

Toplamda 10 seviyeden oluşan Jetpack Jo's World Tour, oynanış yapısı ile hemen hemen herkesin bildiği Jetpack Joyride oyununa benziyor.

Jetpack Jo's World Tour ile 45 bin TL'lik ödül kazanmak hayal gibi geliyorsa yanılıyorsunuz çünkü bugüne kadar 4 yarışmadan 5 milyon dolar kazanarak Dota 2 oyunu alanında Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiş olan Chen "Hao" Zhihao, Zhang "Mu" Pang, Zhang "xiao8" Ning, Jiao "Muz" Wang ve Zhaohui "Sansheng" Wang yani Newbee eSports Club üyeleriyle tanışmadınız demektir.

İşte oyunlardan kazananlar ve oyun oynayarak kazanabileceğiniz oyunlar:

LoL OYNAMAYAN KAÇ KİŞİ KALDI?

Riot Games tarafından geliştirilen ve oynana video oyunu 2009 tarihinde piyasaya çıktığından beri gelişmeye devam ediyor. Günlük aktif kullanıcı sayısı olarak 27 milyon kişiyi de geride bırakan LoL ile kazanan kişi Carlos "Ocelote" Rodriguez olmuştu.

Profesyonel LoL oyuncusu Carlos "Ocelote" Rodriguez 24 yaşında olmasına karşın yıllık yaklaşık 950 bin dolarlık bir kazanca sahip.

Tabii işi geliştirdikçe turnuva ödülleri, reklam gelirleri, sponsorluk anlaşmaları, maaşı ve live stream gelirleri de kazancına eklenmiş durumda.

Paraya para demeyen Carlos "Ocelote" Rodriguez şimdilerde ne yapıyor, diyen varsa vine videosu ile başbaşa bırakalım. 

5 MİLYON DOLARLIK BAŞARI

Newbee eSports Club üyeleri ile tanışın; Chen "Hao" Zhihao, Zhang "Mu" Pang, Zhang "xiao8" Ning, Jiao "Muz" Wang ve Zhaohui "Sansheng" Wang. Bu takım Temmuz 2014'te, 4 yarışmadan 5 milyon dolar kazanarak Dota 2 oyunu alanında Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 

Alınan para ödülleri ve geçmiş turnuvalar göz önüne alındığında ekibin her üyesi 1 milyon dolardan daha fazla kazanç elde etmiş.

KADIN GÜCÜ BİLGİSAYAR OYUNLARINDA

Dünyanın en ünlü kadın oyuncularından birisi olan Katherine Gunn sadece 3 turnuvadan 122 bin dolar kazanan bir isim.

Dead or Alive 4 ve Halo: Reach oyunlarıyla ilgilenen Katherine Gunn SyFy reality WCG Ultimate Gamer yarışmasını kazanan ilk kadın olma ünvanını da elinde bulunduruyor. Ayrıca bu yarışmadan da 100 bin dolar kazanmıştı. 

21 YAŞINDA EN İYİSİ

Kanada doğumlu Sasha ülkesinin yurt dışına açılan gençlerinden birisi olarak biliniyor. The A.V Club'da yayınlanan bir makaleye göre StarCraft oyuncuları arasında iyi bir yere sahip. Tabii ki StarCraft'ın en iyilerinin Güney Kore'den çıktığını düşünürsek Güney Koreliler hariç diye belirtmekte fayda var. 21 yaşında bir transseksüel kadın olan Hostyn toplamda 105 bin dolar ödül kazanmış. 

GÖZÜ YÜKSEKLERDE OLMAYANLARA

Gözünüz bilgisayar oyunları için düzenlenen 'Dünya Şampiyonası'nda değilse ufak tefek ek gelir olacak bilgisayar oyunları da yok değil.

Bunlardan bazıları; Hamllet, zindanları yaratıkları keşfedebileceğiniz Dungeons and Treasures, multiplayer strateji oyunu Exodus3000, sanal dünyada kendi dünyanızı kurabileceğiniz Proeconomica, gerçek para ekonomisine dayalı My Lands, Capitalism oyununu hatırlatan Market Glory, Facebook tarım inşaat oyunlarını andıran Golden Towns. 

HEM EĞLENİN HEM OYNAYIN

Hollanda çıkışlı mobil uygulamanın özetine bakarsak gizli bir müşteri gibi markaların belli bir lokasyona koyduğu görevleri üzerinize alıp, fotoğrafını çekip tamamlıyorsunuz ve sonrasında her tamamlanan görev başına experience kazanarak para alıyorsunuz. Oyunsallaştırma (gamification) yöntemiyle pazar kontrolü sağlanıyor. Biriken paralarınız ise 'Paypal' hesabınıza 1 saniye içinde aktarılıyor.

Örneğin; “Roamler’a Hoşgeldin” görevinden sonra karşınıza çıkan “Muz Kontrol” görevinde markete gidip muzların bulunduğu reyonun bir fotoğrafını çekiyor, muzların kilo fiyatını girip, birkaç soruya cevap veriyorsunuz. Böylece sadece birkaç dakika içinde 5 TL kazanıyorsunuz..

BOŞ VAKTİ BOL OLANLARA

Android uygulama Tapporo 'Winat9'u akla getiriyor. Ancak biraz daha farklı, tabii vaktiniz varsa. Uygulamada 1000 oronun 1 dolar. İzlenen videolar kısa değil, Youtube üzerinden müzik klipleri vs izleniyor. Ancak son kısımlara sarabiliyorsunuz ve izlendi sayılıyor.

Video dışında indirip denediğinizde para kazandıran uygulamaların bulunduğu kısım da mevcut. Sonrasında silebiliyorsunuz. Uygulamanın kendine özel para birimi var. Bununla isterseniz paypal hesabınıza aktarıyor dilerseniz facebook credit alabiliyorsunuz, bir başka yok ise gadgetlar satın almak. 

ALIŞVERİŞ TUTKUNLARINA ÖZEL UYGULAMA

Alışveriş tutkunuysanız trendleri takip ediyorsanız sadece kendiniz olarak ‘kicksler’ kazanabilirsiniz. Üye işyerine girdiğinizde veya alışveriş yaptığınızda kickler yani puanlar kazanırsınız ve kickler karşılığında ödüller alırsınız. Hediye kartlarından ve ürünlerden yararlanmak için kickslerinizi kullanabilirsiniz. Shopkick uygulaması iOS ve Android'lerde geçerli.