Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Yeni Buggy Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak - Otomobil Haberleri

        Alman üretici Volkswagen, yeni buggy aracının ilk tam elektrikli versiyonunu Mart ayı başında vitrine çıkaracak. Konsept modelin, Amerikan buggy araçlarından esintiler taşıdığıgörülüyor.

        Buggy ile ilgili bilgiler paylaşan Volkswagen Baş Tasarımcısı Klaus Bischoff, "Yeni elektrikli buggy, klasik bir aracın, modern bir versiyonunun nasıl görüneceğine dair bir fikir sunuyor. Elektrikli bir aracın da duygusal bağı yaratmasını hedefledik" dedi.

        ELEKTRİKLİ ARAÇ PLATFORMUNDA ÜRETİLECEK

        1970'li yıllarda Beetle şasisi temel alınarak geliştirilen buggy, yeni versiyonundamodüler elektrikli araç alt yapıya sahip. Aracın yeni altyapısı,tam elektrikli platformun yalnızca seri üretimi yapılan modeller dışında da kullanılabilmesine izin veriyor.

        REKLAM

        Aracın orjinalinde olduğu gibi sabit tavanı veya kapıları bulunmuyor. Genel görünümde ise, büyük boyutta jantlar, off-road lastikler ve kapısız eşik tasarımı ile ön plana çıkıyor.

        Volkswagen niş modeli, ilk neslinde 1980'li yıllara kadar üretilmiş ve yaklaşık 250 bin adetlik üretim rakamına imza atmıştı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa