Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

BAYRAMDA yemeği fazla kaçırırsam midemi rahatlatmak için ne yapabilirim? Müzeyyen K./İstanbul

1 çorba kaşığı tuzsuz leblebi tozu, 1 çay kaşığı anason, 1 çay kaşığı rezene, 1 çay kaşığı kudret narı ve 1 tatlı kaşığı damla sakızını karıştırıp un haline getirin. Bu karışımdan bayram boyunca her sabah aç karnına ve her gece yatmadan önce 1 çay kaşığı yiyin. Midenizi rahatlatacaktır.

**********

EVİNİZ MİS GİBİ KOKSUN

AİLEM bende toplanıyor. Bayram boyunca pişireceğim ve hep birlikte yiyeceğimiz yemeklerin kokularının eve sinmesini önlemek için ne yapabilirim? Sevil Y./Bursa

1 adet limonu küçük dilimler halinde kesin. Bu limonlarla birlikte 1 adet çubuk vanilya, 1 adet çubuk tarçın ve 2 adet karanfili 1 litre suyun içine atın. Karışımı kısık ateşte kaynatın. Bu özel karışımın kokusu kısa zamanda tüm evinize yayılacaktır. Dilerseniz karışımı bir sprey şişenin içine doldurup evinizin tüm odalarına sıkabilirsiniz.

**********

ŞİŞKİNLİĞİ GİDERİN

HER bayram geniş aile sofralarında buluşup keyifle yemek yiyoruz. Aşırıya kaçtığımda midemde şişkinlik oluyor. Bu bayramda da aynı şeyi yaşarsam ne yapmalıyım? Deniz K./Adana

300 gram suyun içine 1 tutam taze dereotu koyup 5 dakika çay gibi kaynatın. Bu çayı gece yatmadan önce için. Ya da 1 bardak kaynar suyun içine 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 dal nane yaprağı ve 1 çay kaşığı toz meyankökü katın. Bu karışımı da gece yatmadan önce içmenizde yarar var.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar