Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SON günlerde hava nasıl olursa olsun çok terliyorum. Ne yapmalıyım? Canan S./İstanbul

        SİZE hem terleme probleminize hem de cildinize iyi gelecek bir peeling önereceğim. 1 kâse esmer tozşeker, 1 çorba kaşığı limon sirkesi, 1 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı yulaf unu, 1 çay kaşığı toz tarçın ve 4 çorba kaşığı çiçek yağını karıştırın. Banyoya girip tüm vücudunuzu bu karışımla ovun, ardından da duş alın. Bu formülden her banyoda yararlanın. Ayrıca haftada bir kese yaptırmalısınız.

        **********

        METABOLİZMANIZ ANANASLA CANLANSIN

        METABOLİZMAYI hızlandıran bir içecek tarifiniz varsa benimle paylaşır mısınız? Eda K./Ankara

        YARIM ananası 2.5 litre suyun içine küp küp doğrayın. İçine 1 tatlı kaşığı da karanfil katın. 10 dakika kaynattıktan sonra bir sürahiye alın. Bu karışımdan gün boyu içerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

        **********

        CİLDİNİZE GÜLSUYUYLA NEM KAZANDIRIN

        CİLDİM çok kuru. Nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? Naz Ç./İzmir

        1 kahve fincanı ketentohumunu 1 çay bardağı suyun içinde 8 dakika kaynatın. 5 dakika ılınmasını bekledikten sonra 1 çorba kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı ve 1 tatlı kaşığı gülsuyuyla karıştırın. Karışımı gazlı bir bezle bastırarak cildinize yayın. 15 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın.

        **********

        HASSAS YÜZLERE KAYISILI BAKIM

        ÇOK hassas bir yüzüm var. Bakımı için ne önerirsiniz? Güler A./Mersin

        2 adet olgun kayısı, 1 çorba kaşığı elma suyu ve 1 tatlı kaşığı balı blender’dan geçirin. Bu karışımı 3 gün boyunca yüzünüze ve boyun bölgenize sürün. Kullanmadığınızda soğuk bir yerde muhafaza edin. 3 günlük sürecin sonunda 10 gün ara verin. Ardından yeniden uygulamaya başlayın.

        **********

        KİRPİKLERİ BESLEYEN KARIŞIM

        KİRPİKLERİM dökülüyor. Bu sorunu aşmam için tavsiyeniz nedir? Hazal K./Ankara

        BİRAZ hindistancevizi yağı, aloevera jeli, bebe pudrası ve 1 kapsül E vitaminini karıştırın. Bu karışımı her gün kirpiklerinize sürün. Kirpikleriniz kısa sürede beslenip güçlenecektir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar