Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

SON günlerde vücudumda çok fazla ödem var. Bu sorunu çözmek için ne yapmamı tavsiye edersiniz? Banu S./Bursa

1 tutam taze dereotunu 500 gram suyun içinde yaklaşık 6 dakika boyunca kaynatın. 15 dakika demlendirdikten sonra içmeniz gereken bu çay, şişkinliğinizden kurtulmanızı ve rahatlamanızı sağlayacaktır. Size bu çaydan günde 3 bardak içmenizi tavsiye ederim.

***********

DUDAKLARINIZA KAYISI YAĞIYLA BAKIM YAPIN

28 yaşındayım. Üst dudağımın çevresinde çizgilenmeler oluşmaya başladı. Bu durum beni çok üzüyor. Dudaklarıma nasıl bir bakım uygulamalıyım? Ceren Y./İzmir

1 tatlı kaşığı pirinç nişastası, 1 tatlı kaşığı polen, 1 tatlı kaşığı kayısı yağı ve yeteri kadar sütü iyice karıştırın. Bu karışımı temizken sorunlu bölgeye sürüp yaklaşık 20 dakika bekletin. Ardından dudaklarınızı yıkayın. Bu formülü haftada 3 kez uygulayın. Dışarıya çıkarken güneşten koruyucu krem sürerek dudak çevrenizi korumayı da unutmayın.

***********

YANIK İZLERİNE HAVUÇ

ÜTÜ yaparken elimi yaktım. Yanık izi hâlâ geçmedi. Doğal bir formülle bu izi yok etmem mümkün olur mu? Esra B./İstanbul

EŞİT ölçüde havuç suyu ve limon suyunu iyice karıştırın. Her gün yanık olan bölgeyi bu karışımla ovun. Yanık izi giderek hafifleyecektir.

***********

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞE KEÇİBOYNUZLU REÇETE

BİRKAÇ haftadır çok öksüyorum. Doktora gittim, ilaç kullandım ama öksürüğümü kesmeyi başaramadım. Bana bitkisel bir reçete verebilir misiniz? Selen K./Ankara

İSTEDİĞİNİZ kadar keçiboynuzunu yeteri kadar suyun içinde kaynatın. Ilınınca içerek boğazınızın yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca yediğiniz gıdalara dikkat edin. Öksürüğünüzün nedeni bünyenizde alerjik reaksiyon yaratan bir gıda olabilir.

***********

HAZIM PROBLEMİNİ PAPATYAYLA ÇÖZÜN

HAZIM ve kabızlık problemim var. Ne yapmalıyım? Naz U./Adana

BİR kavanoza eşit miktarda kır papatyası, rezene, anason, kişniş, kakule ve sinameki koyun. Sabah-akşam bu karışımdan biraz alıp çay gibi demleyin ve için. Sabah aç karnına 1 adet kayısı yemeniz de iyi olur. Ayrıca bol su için. Günde yarım saat yürümek de sorunlarınızdan kurtulmanızı hızlandıracaktır.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar