Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

YÜZÜMDE siyah lekeler oluştu. Bu lekeleri nasıl yok ederim? Merve K./Bursa

1 yumurtanın akını köpürünceye kadar çırpıp 1 tatlı kaşığı süzme yoğurtla karıştırın. Bu karışımı yüzünüzdeki lekelerin üzerine sürün. Kuruduktan sonra kuru ve pamuklu bir bezle silin. Ardından da yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.

***********

YÜZÜNÜZE BALLA CANLILIK KATIN

YÜZÜM son günlerde çok soluk görünüyor. Canlanmasını sağlayacak bir formülünüz var mı? Pelin D./Çanakkale

RENDELEDİĞİNİZ 1 adet salatalığın suyunu 1 yemek kaşığı süt tozu, 1 tatlı kaşığı bal ve 2-3 damla nane yağıyla karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika bekletin. Ardından da yüzünüzü yıkayın.

***********

GÜL YAPRAKLARIYLA TENİNİZİ NEMLENDİRİN

SOĞUK havalar cildimi, özellikle de yüzümü kurutup nemsiz bırakıyor. Cildimin kısa sürede nemlenip canlanmasını sağlayacak bir tonik tarifiniz var mı? Arzu Ç./İstanbul

1 tatlı kaşığı lavanta ve 1 tatlı kaşığı gül yaprağını 300 gram kaynar suyun içinde 10 dakika çay demler gibi demleyin. Bu karışımı süzdükten sonra cam bir şişenin içine koyun. Haftada en az 3 kez temiz cildinize uygulayın. Kullanmadığınızda soğuk bir yerde muhafaza edin.

***********

KİRPİKLERİNİZDEKİ KEPEKLERİ PAPATYAYLA YOK EDİN

KİRPİK diplerim kepekleniyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Özlem Ş./Ankara

İLK iş olarak bir doktora görünün ve onun önerilerine harfiyen uyun. Ayrıca 1 kahve fincanı temiz suyun içinde 1 tatlı kaşığı papatyayı çay demler gibi kaynatıp süzün. Ilınınca içine 2 damla zeytinyağı ilave edin. Bu karışımı pamuk yardımıyla gözlerinize ve kirpiklerinize bastırıp kompres uygulayın. Bu formülün çok faydasını göreceksiniz.

***********

GÖZ ÇEVRESİNE SALATALIKLI BAKIM

GÖZLERİMİN altında torbalar oluştu. Bu sorunu aşmanın yolu nedir? Gamze Ü./Adana

YARIM patatesi rendeleyip suyunu çıkarın. Bunu yarım elmanın ve salatalığın sularıyla karıştırın. İçine 1 tatlı kaşığı da bademyağı katın. Karışımın içine batırdığınız pamukla göz çevrenize kompres uygulayın ve masaj yapın.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar