Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen yıl Play-Off şansını son maçta kaçıran Pınar Karşıyaka, bu sezon küme düşmekten son 2 haftada kurtuldu. Bu gidişle birkaç yıl sonra Türkiye Basketbol Ligi’ne düşmesi pek sürpriz sayılmamalı.

        Çünkü yönetimler maalesef yalnız günlük başarılar üzerinden yol alıyorlar ve kulübün geleceğini hiçbir şekilde düşünmüyorlar. Geçtiğimiz sezon Nenad Markovic’i antrenörlüğe getiren Pınar Karşıyaka, genç oyunculardan Egemen Güven’i biraz oynattı.

        Bu yıl da coach Aleksandar Trifunovic kadroda bulunan genç oyunculardan Egemen Güven, Alp Karahan, Görkem Doğan ve Berke Aygündüz’e çok az süre tanıdı.

        HAKSIZLIK MI?..

        Aslında bu yıl boşa geçti demek biraz haksızlık olabilir. Kiralık genç oyuncular Metin Türen ile Berk Uğurlu bu sezon aldıkları süre ve oynadıkları iyi basketbolla Pınar Karşıyaka’nın kümede kalmasına büyük katkıda bulundular.

        TECRÜBE OLURDU

        Tabii bundan Türk basketbolu ve takımları Darüşşafaka ile Fenerbahçe Doğuş ziyadesiyle yarar gördü. Gelecek sezon inşallah kadroda tutarlar. Ama bu zor görünüyor. Pınar Karşıyaka yönetimi de genç oyuncularını kiralık vererek veya çifte lisansla başka takımlarda oynatarak onların tecrübelenmelerini sağlayabilirdi.

        Karşıyaka basketbolda Türkiye’de ekol olmuş, en köklü kulüplerinden biridir. 1974 yılında çıktığı birinci ligde küme düşmeden yer alan tek takımdır. Bunu yıllarca alt yapıdan yetişmiş oyuncularla başarmıştır.

        Milli takımlara yüzlerce sporcu göndermiştir. Böylesine önemli geçmişe sahip bir kulüpte nedense eski basketbolcuları ve yöneticilerinden, ne yönetici, ne de antrenör bazında faydalanmak yönetimin aklına gelmiyor.

        2-3 yıl önce alt yapıda antrenör olarak çalışan eski milli sporcuları Şadi Olcay, Suat Olca ve Ziya Uyanık’ın görevlerine son veren yönetimler, bu sezon da Tuğrul Taşkıngenç ile Birtan Saka’yı saf dışı bıraktılar. Eski sporculardan yalnız Mehmet Erdeniz ile İnanç Koç görev almakta.

        Yönetimin acil olarak günü kurtarma politikalarını bırakarak, alt yapıdan gelen sporcularla ileriye dönük yatırımlara dönmesi gerekir.

        FAYDALANMALI

        Antrenör ve yönetim kadrolarında da eski sporcular ile yöneticilerden faydalanmalıdırlar. Aksi takdirde önümüzdeki yıllarda takımı zor günler beklediğini görmek için falcı olmaya gerek yok.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar