Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde birinci devre maçları tamamlandı. 15 hafta sonunda Fenerbahçe Doğuş 2 yenilgi ile lider durumda.

        Onu 3 mağlubiyetle Tofaş, 4 yenilgiyle Beşiktaş Sompo Japan takip ediyor. Ege takımlarından Pınar Karşıyaka 5 galibiyetle averajla 12. sırada yer alırken, Muratbey Uşak 3 galibiyetle 15. sırada düşme hattında bulunuyor.

        KSK ve Uşak’ın son maçlarda aldıkları iyi sonuçlar, kümede kalma yolunda ekipleri ümitlendirirken, Egeli basketbolseverleri de sevindirdi.

        İlk yarının en başarılı takımları şüphesiz 3. sırada yer bulan Tofaş (12-3), 4. sırada bulunan Eskişehir Basket (10-5) ile 7. sıradaki Sakarya Büyükşehir Basketbol (9-6) idi. Geçen yıl bir alt kümeden gelen bu 2 ekip BSL’deki ilk senelerinde büyük bir başarıya imza attılar.

        Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk devre sonunda bekleneni veremeyen ekipler ise, 8. Anadolu Efes (10-5), 10. sırada kalan Galatasaray Odeabank (5-10) ve 14. sırada yer alan Trabzonspor idi. Anadolu Efes geçen yıl maçtan çekildiği için 1 puan ceza alınca, 5. cilik yerine 8. sıraya düştü. Galatasaray ise ilk sekizde yer bulamayıp Türkiye Kupası finalleri dışında kaldı. Sezon başında iddialı bir kadro kuran Trabzonspor düşme potasının hemen üstünde yer aldı. Başarısız olan takımların arasına Muratbey Uşak’ı da koymamız gerekiyor.

        SIRALAMANIN ÖNEMİ

        İlk yarı sonuçlarının ayrı bir önemi var. Bu yarı sonunda ilk 8 sırayı alan takımlar 14-18 Şubat tarihlerinde İstanbul’da oynanacak Türkiye Kupası finallerinde yer alacaklar. Buna göre eşleşmeler şu şekilde oldu.

        - F.Bahçe Doğuş- (8) Anadolu Efes

        - Tofaş- (7) Sakarya Büyükşehir Basketbol

        - Beşiktaş Sompo Japan- (6) Banvit

        - Eskişehir Basket- (5) Darüşşafaka Basketbol

        Eleme usulü oynanacak olan maçlar sonunda şampiyon belirlenecek. Çok çekişmeli ve zevkli müsabakalar basketbolseverleri bekliyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar