Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleştiği İspanya’nın Ucam Murcia takımına ilk maçta İzmir’de 14 sayı fark ile yenilerek Dörtlü Final şansını zora soktu.

        Oysa elemelerde aynı grupta yer alan ekiplerin, daha önce aralarında oynadıkları karşılaşmaların ikisini de Pınar Karşıyaka kazanmıştı. Bu sonuçlara bakıldığında turun favorisi İzmir ekibi gibi görünüyordu.

        İspanyol ekibi kadrosuna Kevin Tumba’nın yerine, sezona Beşiktaş Sompo Japan’da başlayan Augusto Lima’yı katmıştı. Lima bu maçta çok faydalı oynayarak büyük güç kattı.

        Ancak bu değişiklik yine de böyle bir sonucu getirecek kadar önemli fark yaratacak bir unsur değildi.

        KÖTÜ GÜNÜNDEYDİ

        Pınar Karşıyaka, salı akşamı maalesef çok kötü bir günündeydi.

        Takımda hiçbir oyuncu kendi kapasitesinin üstüne çıkamazken, Dominic Waters ile Byron Allen’ın ekstra kötü günlerinde oluşları bu sonucun doğmasında en büyük etkenlerdi.

        Karşılaşmada yaşanan olaylar, maçtan sonra oynanan basketbolun önüne geçti. Önce devre arasında skor ve 24 saniye tabelaları arıza yaptı.

        Arıza uzun bir süre onarılamayınca küçük bir skor tabelası getirildi ve ikinci yarı 75 dakika civarında geç başladı.

        4. periyodun ortalarında Berk’in düşüp ayağının burkulduğu pozisyonda, tribünden bir seyircinin Murcia’lı oyuncuyu itmesiyle çıkan tartışmada, konuk takımın yedek bencinden 3 oyuncusu sahaya girdikleri nedeniyle diskalifiye edildiler.

        OLAYLAR YAKIŞMADI

        Tabi bu olaylardan en vahimi tribünden bir seyircinin sahadaki oyuncuya fiziksel müdahalesi. Kaldı ki bu kişinin eski bir federasyon çalışanı ve FIBA saha müşahidi olduğu söyleniyor. Şimdi Pınar Karşıyaka’yı büyük bir ceza bekliyor.

        Maçtaki bir diğer olumsuz olay ise bazı taraftarların topluca yaptığı küfürlü tezahürat idi.

        Her zaman takdirle karşılanan Karşıyaka taraftarına bu durum hiç yakışmadı. Benim anlamadığım, salonda o kadar kadın ve çocuk izleyici varken bu kadar kötü sözleri utanmadan nasıl topluca söylüyorlar? Kaldı ki yabancı rakip onların söylediklerini nasıl anlayacak?

        Sporda maçların sonuçları önceden belli olmaz. Pınar Karşıyaka 4 Nisan’da oynanacak rövanş maçını 15 sayıyla kazanıp bir zaferle dönebilir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar