Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Süper Ligi’nde 6 yabancı kuralı çıktığından beri, buna devşirmeler de ilave edilince Türk oyuncuları maçlarda pek süre bulamaz oldu. Liglerde oyuncularımız fazla süre alamayınca Milli takım için formda sporcu bulmakta zorlanıyoruz.

        Bunlara en çarpıcı örnek olarak Sinan Güler, Melih Mahmutoğlu, Furkan Aldemir ve daha birçok oyuncuyu gösterebiliriz.

        Hal böyle olunca gözler NBA’de (National Basketball Assosiation) oynayan Türk oyunculara çevriliyor.

        Onların NBA’de kendilerini geliştirip formda Milli takıma gelmelerini tüm Türk basketbolseverler dört gözle bekliyor.

        5 BASKETBOLCU VAR

        Bu sezon NBA’de 5 Türk oyuncusu yer almakta. Bunlar New York Knicks’te oynayan Enes Kanter, Atlanta Hawks’ta yer alan Ersan İlyasova, New Orleans Pelicans’tan Ömer Aşık, Cleveland Cavaliers’tan Cedi Osman ve Philedelphia 76ers’dan Furkan Kormaz.

        Takımların 40 civarında maç oynadıkları NBA’de Türk oyuncularının istatistikleri şu durumda.

        Enes Kanter’in takımı Knicks 19 galibiyet, 22 yenilgi ile Doğu konferansında 10. sırada yer alırken, onun istatistikleri: 38 maçta, 25.2 dakika, 13.4 sayı, 10.1 ribaunt, 1.3 asist.

        Ersan İlyasova’nın oynadığı Hawks, 15 takımın yer aldığı Doğu konferansında 11 galibiyet, 30 yenilgi ile son sırada bulunmakta. Ersan yer aldığı 30 maçta, ortalama 25.7 dakika, 11.2 sayı, 5.8 ribaunt, 1.3 asist ile oynadı.

        CEDİ OSMAN ISINIYOR

        Cedi Osman’ın yer aldığı Cavaliers, 26 galibiyet, 14 yenilgi ile Doğu konferansının 3. sırasında yer alırken, şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyor. Le Bron James’i de kadrosunda bulunduran ekipte Cedi’nin istatistikleri 32 maçta, 8.1 dakika, 2.3 sayı, 1.6 ribaunt, 0.3 asist şeklinde.

        Ömer Aşık’ın takımı Pelicans, Batı konferansında 20 galibiyet, 20 yenilgi ile 8. sırada bulunmakta. Sezon başında hastalıklarla boğuşan Milli oyuncumuz maç başına 7.8 dakika, 1.3 sayı,2.4 ribaunt, 0.3 asist ile oynamakta.

        Furkan Korkmaz oynadığı 76ers, Doğu konferansında 19 galibiyet, 19 yenilgi ile 9.’lukta yer alırken, Furkan yer aldığı az sayıda maçta 5.3 dakika, 1.5 sayı, 1 ribaunt, 0.3 asist istatistiklerini tutturdu.

        Enes Kanter’in saçma sapan bir hareketle, siyasete bulaşıp Milli takımda yer alma şansını yok ettiğinden, diğer 4 oyuncumuzun NBA’de çok iyi oynayıp formda bir şekilde Milli maçlarda yer almaları bütün Türkiye’nin isteği.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar