Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızarmış ekmek kokusunun yahut kavrulmuş soğanın bir evi yuvaya dönüştüren etkisinin farkında mısınız siz de?

        Sabun kokan tertemiz bir yer yatağına uzansanız yahut köy evinin damında yıldızlardan dilek tutarak uykuya dalsanız çok güzel olmaz mı?

        Evvel zaman içinde dostlar ağaçlara ev kurardık. Tatlı bir düş içinde bir yere bir göğe bakardık” diyen Yeni Türkü şarkısına göz kırparak yeni olan her şeye kalbimizde ve aklımızda yer açsak değil mi?

        Samimiyetten yana her şeyi ben çok özledim. Bir bayram gününde tüm içtenliğimle söylüyorum ki; bizi birbirimizin ötekisi yapmak için var gücüyle çabalayanlara inat sana, sarılmayı özledim.

        Acında yanında olmayı özledim. Hayallerini dinlemeyi özledim. Birlikte kurduğumuz sofraların sohbetini ve kahkahalarımızı özledim.

        İğneyle kuyu kazacağımızı bilsem de nedenlerin peşinden giderek sorgulamayı ve doğruyu birlikte bulma kararlılığımızı özledim.

        Özgürlüğü özledim. Sağduyuyu özledim. Adaleti özledim.

        Yaşamımıza dayatılmak istenen hukuksuzluklara ses çıkarırken yan yana durmayı özledim.

        Beni yargılamadan dinlemeni, yaralarımı deşmememi, canımı acıtanların karşısında durmanı, beni korumanı, önemsemeni özledim.

        KUCAKLAŞMA

        Zılgıtı, horonu, zeybek ve halayı özledim. Nice kadim dilde selamlaşmayı özledim.

        Dillerin, dinlerin, düşüncelerin, inançların, etnik kimliklerin eşitliğine saygı duymayı ve herkesin barışta ısrarcı olmasını özledim.

        Bir canlıyı olduğu gibi kabul etmeyi ve sevebilmeyi özledim. Kalplerin hoyratça incitilmediği zamanları özledim.

        Tanımadığım insanlara gülümsemeyi ve bilmediğim dillerde edilen tüm duaları özledim.

        Gönül bağı kurabilmenin verdiği huzuru özledim.

        ”O zaman bu zamandır dostlar. Ne ister neyi özleriz. Denizini arayan akarsulara benzeriz. Pencereler bırak açık kalsın, geceleri yağmurlar yağsın. Günebakan düşlerimiz yağmur sesiyle çoğalsın.”

        Bu bayram sen de incinmiş tüm duygularını değil özlemi düşün. Milyonlar kucaklaşmak için tüm samimiyetiyle 24 Haziran’ı bekliyor. Yargılamak yerine anlamayı seçerek, ikimiz için de özgürlüğün, adaletin ve barışın kıymetini bilerek...

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar