Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti’nin Ege’deki teşkilatlarında seçim öncesi bir güç savaşı yaşanıyor. Balıkesir’de ekim ayında yaşanan savaşın bir benzeri uzunca bir süredir İzmir’de yürütülüyor. Pek sesini sedasını çıkaran olmasa da kapalı kapılar ardında kızılca kıyamet kopuyor aslında.

        Ekim ayının hemen başında 3.5 yıldır Balıkesir İl Başkanlığı görevini yürüten Adil Çelik, tam 86 kişilik il yönetim kuruluyla birlikte istifa etmişti. O sıralar herkesin gözü kulağı İzmir’deyken bomba Balıkesir’de patlamıştı. O gelişmeleri, bu köşeden “Sağ gösterip sol vurmak” başlığıyla sizlere aktarmıştım.

        Çelik’in istifasının en önemli nedeni, Balıkesir Milletvekili ve aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur idi. Çelik de o dönem istifasında Edip Uğur’un etkili olduğunu açıklamış ve siyaset için de “Yedi Kocalı Hürmüz işidir” yorumunu yapmıştı.

        Balıkesir’deki güç savaşından Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur galip çıktı. Onun istemediği il yönetimi gitti, yerine yenisi geldi. İzmir’deki savaşa gelince buradaki durum biraz daha farklı.

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’ın görevde kalmasını istemiyor. Kabak da geçinemediği Kemalpaşa İlçe Başkanı Şener Yaşar’ın görevden alınmasını istiyor.

        Bu çekişmeler nedeniyle geçtiğimiz aylar herkesin malumu İzmir, AK Parti müfettişlerinin uğrak yeri oldu. Önce ikisi geldi gitti. Ardından bu inceleme Başbakan’a şikayet edildi. Başbakan, bir heyet daha gönderdi. Kabak’ın koltuğu sallanan saldalye gibi bir gitti, bir geldi; bir gitti bir geldi...

        Şu sıralar o koltuk pek sallanmıyor gibi. Kabak da koltuğu biraz dikkatli kullandığı için olsa gerek bu aralar bir sallantı yok.

        Yeniden sallanır mı? Onu ancak milletvekili adaylıklarında göreceğiz. Gelelim Kabak’ın görevden alınmasını istediği ama Hotar’ın kolladığı Şener Yaşar’a... Ankara, Yaşar’dan 2 kez istifasını istedi, o vermedi. Direnirse bugün yarın MKYK görevden alacak.

        Yani şu an itibariyle Hotar-Kabak iç savaşında durum, Kabak lehine 1-0 görünüyor. Bu skor eşitlenecek mi yoksa fark açılacak mı, seçime kadar göreceğiz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar