Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP ve “cemaat” sözcüklerinin yan yana olması biraz tuhaf gelebilir ama CHP’nin yeni başlattığı uygulama bana biraz bu modeli anımsattı.

        Hani şu Refah Partisi’ni bir dönem iktidar yapan modelden bahsediyorum. Hatırlarsanız o dönemde kadını erkeği, genci yaşlısı Refah Partisi’ne gönül vermiş, “Muhafazakar Müslüman” ortak paydasında birleşen birçok vatandaş, Refah Partisi’nin seçim kazanması için çalışmıştı.

        Kimisi kapı kapı gezmiş, kimisi ev toplantıları düzenlemiş, kimisi broşür dağıtmış ama en önemlisi tüm bunlar gönüllü olarak yapılmıştı. Sonuçta da malum iktidar gelmişti.

        CHP Genel Merkezi de şimdilerde “Gönüllü Olur Musun?” adıyla bir kampanya başlattı. Partiye üye olmadan gönüllü olarak partiye katkı koymak isteyenler, CHP’nin resmi internet sitesinden kayıt yaptırıp gönüllü olabiliyor.

        CHP gönüllülerinin yapacağı katkılar da aslında diğer modelden çok farklı değil. CHP gönüllüsü olmak isteyenler “Broşür dağıtırım”, “Mahalle toplantıları düzenlerim”, “Şoförlük yaparım”, “Aracımla ulaşım sağlarım”, “Anketörlük yaparım”, “Grafik tasarım yaparım” şeklindeki birçok konu başlığından birini seçiyor.

        Bu projeye tüm Türkiye çapında büyük önem veriliyor. İzmir’de de kampanyaya ilişkin hazırlıklar başladı, afişler ilçe merkezlerine asıldı. Yalnızca İzmir’in hedefi, seçime kadar 10 bin gönüllü ordusu oluşturmak.

        Seçim kampanyaları, artık miting alanlarında yapılmıyor. Milyonlarca dolarlık kampanyalar hazırlanıyor ve bu kampanyalarda binlerce kişi görev alıyor.

        Siyasi partilerin bütçeleri ortadayken böylesine yüklü seçim kampanyaları yapmanın tek yolu da gönüllü katkılarından geçiyor. Bir partinin ateşli savunucuğunu yapıp ona karşılıksız katkı sağlayacak binlerce gönüllü çıkar mı? Bana göre çıkar. Çünkü biz “İMECE” geleneğinden gelen milletiz.

        Ayrıca Refah Partisi’nde cemaat modelinin tuttuğunu herkes gördü. O nedenle gönüllüler doğru yönlendirilirse iyi organize edilirse bu model CHP’de de tutar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar