Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Kutlu Adalı’nın araştırıp hakkında yazı yazdığı için öldürüldüğü iddia edilen St Barnabas baskını 1996’nın mart ayında yaşanmıştı. Tema Irkad o günü de şöyle anlatmış:

"Baskınla ilgili başlayan tahkikat yukarıdan gelen bir emirle durduruldu. Sonra da soruşturma yapılmadı. Olayda 15 silahlı asker ve birkaç sivil manastırı basmış, silahlı bekçileri odaya kilitlemişti. Ertesi gün Polis Genel Müdürü tarafından baskını soruşturmakla görevlendirildim. Bir polisle beraber olay yerine gidip tahkikata başladık. Korkmuş haldeki bekçiler konuşma zorluğu çekiyor ve tir tir titriyordu. St Barnabas’ın mezarının olduğu yerde küçük, yaklaşık 1 metrekarelik bir çukur gördük."

Irkad’a göre o çukurdan alınan silah ya da İncil yoktu. Çalındığı tespit edilen herhangi bir ikon da söz konusu değildi. "Böylesi gizli bir operasyonu gerektirecek ne vardı, anlamıyorum" diyor emekli polis ve şunu ekliyor: "İncelemeyi sürdürürken bizzat Polis Genel Müdürü ‘yüksek yerden emir geldi, tahkikat bitmiştir’ dedi ve manastırı terk ettik."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar