Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Cumartesi akşamı Eren Eğilmez’in ‘Gerçek Fikri Ne?’ programında Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na sorular sorduk.

Sayın Karamollaoğlu ile daha önce çeşitli programlar yapmış bir gazeteciyim. Bende bugüne kadar bıraktığı izlenimi şöyle tanımlayabilirim: Sakin, her türlü soruya büyük bir sabırla ve hoşgörüyle yaklaşan, güler yüzlü bir siyasetçi.

Ancak cumartesi akşamı böyle değildi. Kendisini ilk kez gergin, toleranssız ve rahatsız gördüm. Her zamanki nezaketini korudu ama sorular karşısında yer yer gerildi ve tepkisel cevaplar verdi.

Sayın Karamollaoğlu ile Cumhurbaşkanı’nın Oğuzhan Asiltürk ziyaretinin ertesi günü telefonda uzun bir konuşma yapmış ve bu köşede o konuşmanın detaylarını yazmıştım.

Son derece kendinden emin bir şekilde görüşmeden önceden haberi olduğunu, Cumhurbaşkanı’nın temasının kendilerini memnun ettiğini, ittifaklar konusunu seçim sürecinde değerlendirilecek bir konu olarak gördüklerini söyleyip "İttifak koalisyon değildir" diyerek Cumhur İttifakı’na yeşil ışık yakmış, öte yandan Saadet Partisi’nin savunduklarından da geri adım atmama yönünde mesajlar vermişti.

Ancak dünkü izlenim ve bana gelen bazı kulisleri birleştirdiğimde şunu görüyorum: Saadet Partisi’nin ileri gelenlerinden Temel Bey’e ciddi bir tazyik var. CHP ile yan yana konumlanmasından rahatsızlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzattığı eli tutmak istiyor ancak bunun için bir zemin arıyor Saadet Partisi. Benim kişisel izlenimim bu yönde.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar