Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Yeni normalleşme süreci pek de normal gitmiyor.

Bir yandan salgın hiç yaşanmamış izlenimi veren sokaklar, sahiller, piknik alanları görüntüleri… İpini koparan dışarı çıkmış. Ne sosyal mesafe var, ne maske, ne başka tedbir.

Diğer yandan ise kontrollü alanlarda lüzumsuz bürokrasi.

Mesela sokakta burun buruna kontrolsüzce gezip bir AVM’ye girdiniz diyelim. Önce ana kapıda ateşinizi ölçüyorlar.

Sonra bu işlemi neredeyse attığınız her adımda tekrarlamaya başlıyorlar. Girdiğiniz her dükkanda yeniden ateşiniz ölçülüyor. Bu çok saçma değil mi? Zaten kapıda ateşi olanı almadıklarına göre içeride niye yine yeniden ve mütemadiyen ateşimiz ölçülüyor?

Ben ateş ölçme işinin tamamen suyunun çıktığı kanaatindeyim. “Biz önlem alıyoruz” havası vermek için ateş ölçer yarışı yapılıyor sanki. Bıktık habire alnımıza termometre tutulmasından. Sanki koronanın tek ve ilk bulgusu ateş…

Başka bir saçmalık da AVM’lerdeki el dezenfektanı kuralı. Girdiğiniz her dükkanda mecburen elinize dezenfektan sıkmanız gerekiyor. Yan yana 10 dükkana girdiniz diyelim, 10 kere.

Geçen gün bir şey almak için mecburen bir AVM’ye gittim, aradığım şeyi bulana kadar ellerim, dezenfektan sıkmaktan yara oldu.

Covid riski bitmişçesine tedbirleri tamamen bırakmak da yanlış, sırf “İşi sıkı tutuyoruz” demek için gereksizce prosedürleri abartmak da…

Galiba bu işin de ayarını bulamadık.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar