Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Geçtiğimiz perşembe THY’nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile konuşarak yeni dönem yol haritasını anlattığım yazının üzerine sizlerden birçok soru aldım.

Özellikle uçuş tarihleri ile ilgili çok sayıda mail geldi. İçlerinde yeşil kart süreleri dolduğu için ABD’ye dönmeleri gerekenlerden, ücretsiz izin ile burada bulunan ve Almanya’da ikamet edenlere kadar pek çok kişi var.

Ancak satışa açılan biletler olmakla birlikte bu tarihlerin netleşmesi için resmi otoriteler ile birlikte karar alınması gerekiyor.

Önümüzdeki günlerdeki gidişata bakılıp, Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu, Ulaştırma Bakanlığı’nın da içinde olduğu geniş bir mutabakat çerçevesinde hareket edilecek.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı

BİLET İADELERİ NE OLACAK?

Çok merak edilen ve mağduriyet yaratan diğer bir konu ise bilet iadeleri. İptal edilen uçuşlar için bileti olanlar iade almaya çalışıyor. Yüzlerce uçuş, binlerce yolcu var.

Bu sorunun nasıl çözüleceğini de İlker Aycı’ya sordum.

“Sivil Havacılık kararı doğrultusunda, uçuşlar başladıktan 2 ay sonra olabilir” dedi.

Ancak daha sonra başka olasılıkları da hatırlattı: “Mil ve voucher uygulamaları ile 2021’in 1 Martına kadar bilet açığa alınıp ücretsiz değişim seçeneğinden yararlanılabilir.”

MİL UYGULAMASI DEVAM EDECEK Mİ?

Mil uygulamasını da sordum. Acaba kriz aşıldıktan sonra kaldığı yerden devam edecek mi?

Aycı “Mil uygulaması yani bizimle ilerleyen tarihlerde uçmak isteyenlere sunduğumuz şu anki ilave bonus mil uygulaması uçuşlar başlayınca devam etmeyecek” diye konuştu.

Biriken millerin ne olacağı, değerlendirilip değerlendirilemeyeceği ile ilgili de elbette birçok soru var. Anladığım kadarıyla bu soruların cevaplarının netlik kazanması için uçuşlar başlayıp hayat normale yaklaşıncaya kadar beklememiz gerekecek.

LOUNGE’LARDAKİ İKRAMLAR DEĞİŞECEK Mİ?

Son olarak lounge’ları da ekleyeyim. THY dünya çapındaki en iyi lounge’lara sahip. Açık büfe ikramlar sınırsız. Onlar ne olacak?

Lounge’lar için yeni konsept çerçevesinde çalışılıyormuş. Açık büfe artık olmayacak. İkramların el değmeden sunulması seçenekleri üzerine farklı modeller düşünülüyormuş. Ancak eski zengin ikram yelpazesini bence bundan sonra lounge’larda da unutmak gerek…

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar