Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kevin Spacey’nin üzerinde Christmas motifleri bulunan mutfak önlüğüyle “Beni özlediniz mi?” diye bitirdiği videosunu izlerken Olağan Şüpheliler filminde canlandırdığı Kayzer Söze’nin “Şeytanın en büyük numarası insanları olmadığına inandırmasıdır...” sözü aklıma geldi!

        14 ay önce oyuncu Anthony Rapp’ın, 1986’da henüz 14 yaşındayken, kendisine cinsel tacizde bulunduğunu açıklamasının ardından ortalarda gözükmeyen Spacey, tam da noel arifesinde “Ne istediğinizi biliyorum...” diye başladığı bir videoyla insan içine çıktı. Oscarlı oyuncu 7 Ocak günü ise 2016’da 18 yaşında bir gence cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakim karşısında olacak.

        Önceki gün Kevin Spacey’nin avukatı Julliane Balliro, mahkemeye müvekkilinin duruşmaya katılmaması yönüde başvuruda bulundu: “Duruşma salonunda olması zaten ona karşı önyargılı olan medyanın ilgisini daha da artıracaktır...”

        Hakim başvuruyu reddetti! Spacey, 7 Ocak günü duruşma salonunda 18 yaşındaki gençle yüzleşecek.

        ANLAMA ÖZÜRLÜ İNSANLAR

        Geçen hafta Kevin Spacey’nin videosunun ortaya çıktığı gün akademisyen, yönetmen, çevirmen, fotoğraf sanatçısı İlker Canikligil Twitter’da, “Kevin Spacey nin askeriyim!” diye yazdı. Gelen tepkiler üzerine, “Suçu ispatlamak iddia sahibinin görevidir. Suçu sabitlenene kadar herkes masumdur. Bu linç saçmalığı bitmelidir” diye isyan etti!

        ‘Linç’ bitmeyince bir açıklama daha yaptı: “Twitter ve Türkiye garip gerçekten. Evvelki gün Kevin Spacey’i seviyorum dedim bugün bir cinayet olayının parçası olmak üzereyim. Canını sevdiğim memleketimin okuma ve anlama özürlü insanları sağolsun. Bir de yönetmen güya.”

        “Geri zekalılar için son defa yazıyorum: Kevin Spacey’ı seviyorum. Başka hiç bir olay veya konuyla ilgili tek bir kelime etmedim.”

        COSBY’NİN AKSERİ OLMAM!

        Bana göre birini sevmekle ‘askeri olmak’ arasında büyük fark var!

        Birkaç dakika önce evlenmekten çoluk çocuğa karışmaktan mutlu bir yuvadan konuştuğu sevgilisi Sıla Gençoğlu’nu 5 dakika sonra 45 dakika dövdüğü iddia edilen Ahmet Kural’a destek için “Kimse durduk yere birine zarar vermez, aslı astarını araştırmadan ahkam kesmeyiz... YANINDAYIZ Ahmet Kural!" diye mesaj atan ‘askerleri’ ile Kevin Spacey’nin ‘askerleri’ müttefik olabilir pekala!

        Mesela ben Sean Connery’nin en iyi James Bond olduğuna katılıyorum. ‘Dokunulmazlar’, ‘Gülün Adı’ filmlerine bayılıyorum ama “Kadın dövmenin yanlış bir tarafı olduğunu düşünmüyorum” diyen Connery’nin ‘askeri’ olmam.

        Ya da Roman Polonski’nin ‘Chinatown’, ‘Frantic’, ‘Piyanist’ filmlerine laf söyletmem ama 13 yaşında bir kıza tecavüz eden bu usta yönetmenin ‘askeri’ olamam.

        Çocukluğum Cosby Ailesi izleyerek geçti. ‘Bay Huxtable’ gibi bir babayı kim sevmez. Ama 10’dan fazla kadına tecavüz ve tacizle suçlanan, ceza alan Bill Cosby’nin ‘askeri’ olamak mı? Saçmalamayın!

        ADINI BİLE DEĞİŞTİRMİŞ

        İlker Canikligil’in Kevin Spacey’nin oyunculuğunu sevmesinde, takdir etmesinde bir problem yok ama 30’dan fazla insanın taciz ve tecavüzle suçladığı, Atlantik’in iki yakasında hakkında onlarca dava açılan, Londra’da Old Vic Tiyatrosu’nun başında bulunduğu 11 yılda hakkında 20’den fazla taciz şikayeti yapılan, nihayetinde tiyatroyla ilişiği kesilen ‘birinin askeri olmak’ en hafif tabiriyle bu deyimin ne anlama geldiğini bilmemektir!

        Usta yönetmen Ridley Scott, ‘taciz iddaları’nın ardından ‘suçu ispat edilene kadar herkes masumdur’ ilkesini bilmediğinden olacak ‘All The Money in The World’ filminde Kevin Spacey’nin olduğu sahneleri atıp vizona girmesine sayılı günler kala Christohper Pulmmer’la yeniden çekti!

        İddialardan önce rol aldığı Billionaire Boys Club filmi vizyona çıktığı ilk gün, Canikligil gibi birkaç ‘askeri’nin ödediği bilet paralarıyla sadece 126 dolar hasılat yaptı.

        Spacey’nin yazar Gore Vidal’ı canlandırdığı filmi gün yüzüne çıkmadan arşivin tozlu raflarına kaldırıldı.

        Genç aktörlere destek veren The Kevin Spacey Vakfı kepenk indirdi!

        PROBLEM SEVMEK DEĞİL

        İddialar ilk ortaya atıldığında Anthony Rapp’ten özür dileyen Spacey, 14 aydır Londra ve Los Angeles’ta yaşadığı evlerine uğramamış. Bir iddiaya göre Güney Pasifik’te Cook Adası’nda yaşıyor ve ünlü olmadan önceki adı Kevin Fowler’ı kullanıyor.

        Judi Dench’ten Diane Lane’e kadar bir dolu ünlü yıldız Kevin Spacey’nin oyunculuğuna toz kondurmazken, ‘taciz ve tecavüz’ iddiaları hakkında “Kevin Spacey’nin askeriyim!” türü açıklamalardan kaçınıyorlar.

        Spacey’nin LA Canfidential filmindeki rol arkadaşı Guy Pearce setteki ilişkileriyle ilgili, “O yakışıklı bir adamdı ama neyse ki ben 14 değil 29 yaşındaydım!” diye ince göndermeler yapıyor.

        ‘Asker’ İlker Bey, ilk tivitinden 3 gün sonra ‘geri zekalılar için son defa’ Kevin Spacey’yi sevdiğini yazmış. Problem sevmenizde değil ‘askeri olmanızda!’

        Bir sanatçının ‘yapıtlarını’ sevmek başka onun her yaptığını ‘onaylamak, peşinden gitmek’ anlamına gelen ‘askeri olmak’ başka!

        Edebiyattan müziğe birçok alanda ne dahi yazarlar, besteciler, şarkıcılar var ama 'insan' olarak 5 para etmezler! Eserlerinin güzelliği onların pisliğin teki oldukları gerçeğini değiştiremezler...

        İlker Canikligil, Frank Underwood'un arkasına saklanıp suçlamaları boşa çıkarmaya çalışan oyuncunun videosundan sonra, Anthony Rapp'in iddialarıyla ilgili Spacey'nin açıklamasına kızıp ortaya çıkan ve Vulture'a konuşan bir kişinin, 80'lerde 15 yaşındayken ünlü oyuncunun kendisine yaptıklarını anlattığı bölümü okuyup Kevin Spacey'nin askerliğinden tezkeresini alır umarım!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar