Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstanbul BŞB'nin 120 dakikalık kupa finalinin ardından Trabzonspor karşılaşmasında fazla direnç göstermesi bana kalırsa çok zor görünüyordu. Alışılagelmişin dışında açık oyunu tercih eden Belediyeli oyuncular konsantrasyondan uzak, ikili mücadelelerde hep mağlup bir görüntü içerisindeydi. Böyle olunca Trazonspor'un işi çok kolaylaştı. Formda olan Trabzonspor'un İstanbul BŞB defansının arkasına sarkması çok da zor olmadı. Türkiye'nin en ağır stoperlerinin İstanbul BŞB'de olduğunu düşünüyorum. Bu isimlerden Can Arat ve Mahmut bu maçta bireysel anlamda çok hata yaptılar. Geri dönüşlerde çok zorlandılar. Trabzonspor da bu hataları değerlendirmekte gecikmedi.

        Bordo-Mavililer'de bana kalırsa irdelenmesi gereken en önemli konu Burak'ın gördüğü sarı kart... Maç 2-0 iken çok amatörce aldığı sarı kartı Burak'ın bu sezonki performansının yanına koyamadım. Kritik son maçta Burak gibi bir golcüden yoksun olarak oynayacak Trabzonspor'un Karabük deplasmanında gol yollarında sıkıntı çekeceğini düşünüyorum...

        Şampiyonluk yarışını değerlendirecek olursak; çok ilginç bir sezonu geride bırakıyoruz. Hem Fenerbahçe'nin hem de Trabzonspor'un gelecek yıllarda bir daha böyle bir sezon yaşamalarını mümkün görmüyorum. Ne Fenerbahçe 17'de 16 yapar, ne de Trabzonspor son 10 dakikada attığı gollerle 8 maç kazanabilir...

        Bunun yanı sıra şu andaki puan durumları ve performansları bana çok abartılı geliyor. Fenerbahçe açısından değerlendirecek olursak, açıkçası 17'de 16 yapmış olan bir takımın daha önceden şampiyonluğu ilan etmesi gerekiyordu. Ancak ilk yarıda kaybedilen puanlar ve 9 puan geriden gelinmesi ligin son haftaya taşınmasına neden oldu.

        İki takımın da çok zorlanmadan aldıkları galibiyetlerle lig böylece böylece son haftaya taşınmış oldu. Herkesin 'Son haftada bir sürpriz olur mu?' diye bir düşüncesi olabilir. Futbolda her şey olduğu gibi yaşanmışlıklar da vardır. F.Bahçe bu acı tecrübeyi daha önce 2 kez yaşadı. Bir daha yaşayacaklarını zannetmiyorum.

        Ben şimdiden, her 2 takımı da göstermiş oldukları mücadelerden ötürü kutluyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar