Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beklenen oldu... Haftalardan beri Fenerbahçe’nin puan kaybetmesini bekeldiği Trabzonspor, çok zor Eskişehir deplasmanında 2 puan bıraktı. Bu tür maçlarda futbolcuların kötü oynadığını söylemek ve Şenol Güneş’in oyuncu değişikliğinde hata yaptığını ifade etmek büyük bir ahmaklık olur. Çünkü bu tür maçlarda futbolcuların performanslarının çok iyi düzeyde olmasını bekleyemezsiniz. Nihayetinde sadece 3 puan düşüncesiyle çıkılan mücadeleler bunlar. Futbolcuların her hafta aynı stresle ve Fenerbahçe gibi bir takımın peşlerinde olduğu düşüncesiyle çok rahat bir 90 dakika çıkarması çok zordu.

        Trabzonspor, son 4 maçını son 10 dakikada kazanmıştı. Fenerbahçe camiasının bir umudu liderin puan kaybetmesiydi. Son 4 maçta son 10 dakikada kazanılan puanlar ise ‘böyle giderse bir gün tökezleyecek’ yorumlarını haklı çıkaracak cinstendi. Aslında Fenerbahçe’nin iyi oynayarak kazandığı maçlarda, iyi motivasyona sahip olmasının nedeni buydu...

        Trabzonspor, dengede giden maçı kendi lehine çevirmek için özellikle hücumda başarılı olamadı. Çünkü sezon başından beri Burak, Jaja, Selçuk, Alanzinho ve Umut gibi oyuncular, takımı sırtılıyordu. Bu maçta bu futbolcular, doğal olarak kötü bir oyun sergiledi. Nedeni; bu kadar haftaya ne can dayanır, ne motivasyon ne de performans... Demek ki bu noktada yedek kulübesinden gelecek oyuncuların takıma sağlayacakları katkı çok önemli. Hatırlarsanız bizim 2001-02 yılındaki şampiyonluğumuzda yine şimdiki gibi 30. haftada, Samsunspor deplasmanındaydık. Şimdi ben söylemesem kimse hatırlamaz. Radu Niculescu’nun 85’te attığı golle maçı 1-0 kazanarak şampiyonluk için büyük bir ivme kazanmıştık. Ancak Trabzonspor bizim yaptığımızı ve kendilerinin son 4 maçta yaptığını bu maçta gerçekleştiremedi.

        Ve bu hafta itibarıyla şampiyonluğun en büyük adayı Fenerbahçe, olduğunu söyleyebiliriz. Eskişehirspor takımı galibiyeti kaçıran taraftı. En ciddi pozisyonlara bu takım girdi. Ligde kaygısı olmayan ev sahibi takım, maç boyunca yüksek konsantrasyon içinde oynayarak Avrupa hedefi olduğunu gösterdi.

        Trabzonspor, evinde Ankaragücü, Antalya ve Kayseri maçlarında kaybettiği puanları bu dönemde çok fazla arayacak gibi görülüyor. Artık bu haftadan sonra Fenerbahçe’nin Buca engelini de geçtiğini düşünürsek, ipleri de ele geçireceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar